Ember-reklám a busz oldalán

Ki reklámozhatna hatékonyabban egy pénzügyi szolgáltatót, mint egy elégedett ügyfél? Senki. Ezért készített az olasz ING Direct egy meglepően szokatlan, ám annál figyelemfelkeltőbb kampányt, amiben boldog kliensek mesélnek a vállalatról és a szolgáltatás minőségéről. Idáig nem lenne ebben semmi különleges ezernyi ilyen klisés megoldást láthatunk mindenfelé –, csakhogy a biztosító ezeket az embereket fogta és felrakta óriásplakátra, valamint a buszok oldalára. Így tulajdonképpen élő reklámok áradoztak a járdán és az utcán elhaladó embereknek a Narancs Számla előnyeiről.
 
A kampányról két videót is találunk a Youtube-on, melyek azonban nincsenek feliratozva, így csak sejteni tudjuk, hogy miről van szó. Az első videóban, a buszon lévő férfi büszkén mesél az elhaladó autósoknak és motorosoknak, hogy ő bizony ING Direct ügyfél és Narancs Számlája van, amit kb. 5 perc alatt készített, ráadásul teljesen ingyenesen. (Lehet szüksége is lesz rá, ha egy napot a szmogos utcán tölt.)

 

A második videó már inkább tűnik tévéreklámnak, mintsem ambient akciónak, ám ettől függetlenül szerethető alkotásról van szó. Itt már sok-sok ügyfél üldögél egy plakáton, ahol örömükben néha még dalra is fakadnak. A háttér-információnk szerint valódi ügyfelekről volt szó, akiktől bárki kérdezhetett bármit.

 

Összességében ötletes és kreatív kampányról beszélhetünk, ami nagyszerűen használja fel a meglepetés és az emberek reklámerejét. Korábban már készült egy hasonló akció, akkor a Mastercard lepte meg az utca emberét egy különleges Valentin-napi ambienttel. Érdemes arra is vetni egy pillantást!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr422685245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása