Rémisztő flashmob

Minden idők legfélelmetesebb flashmob akcióját hajtotta végre a Greenpeace Svájcban. Az akció rendkívül hasonlít egy mostanában futó amerikai tévésorozat, a Flash Forward egyik jelenetére, amiben az emberek egyszer csak eszméletüket vesztik és rongybabaként hullnak a földre.
 
A filmmel ellentétben itt viszont sokan ébren maradtak és persze fogalmuk sem volt arról, hogy mi történt a körülöttük heverő emberekkel. Bevalljuk, nekünk sem lenne, ha a Youtube-on közzétett videó végén nem volna egy honlapcím. A linket követve egy microsite-ra jutunk, ahol kiderül, hogy az akció egy atomerőmű-ellenes kampány része, amiben a különböző szintű nukleáris zónákra hívják fel az emberek figyelmét. Három ilyen zóna van, melyeket az atomerőművektől való távolság határoz meg. „Ha egy ilyen zónában laksz és baleset történik, az életed múlhat azon, hogy tudd hol vagy és merre kell menned.” – szól a felvilágosító szöveg az oldalon.
 
A kampányban óriásplakátok és poszterek is helyet kaptak, amelyek helyzetüktől függően az adott zóna számával vannak ellátva, illetve egy irányjelzővel, ami a biztonságosabb zóna felé mutat. A flashmob akcióban azokat az embereket szimbolizálják, akik a rossz zónában vannak – ezáltal fokozott radioaktivitásnak vannak kitéve.
 
A Greenpeace-nek persze nem ez volt az első ilyen akciója. Az utóbbi években például egy belga és egy svájci atomerőművet tréfáltak meg: az egyikre egy hatalmas repedést festettek a reaktorblokk fölé, a másikat meg körberakták füstbombákkal, amiket órákkal később, élő adásban hoztak működésbe.
 
Az tény, hogy hatásos videóról van szó, hiszen a kollektív-ájulást már félmillióan látták a Youtube-on. Kérdéses, hogy ebből hányan voltak svájci állampolgárok.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr322685221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása