Mentos + Coke meghajtású jármű

Bizonyára mindenki emlékszik még arra a városi legendára, ami sok-sok évvel ezelőtt ütötte fel a fejét a világhálón. Akkoriban arról beszélt mindenki, hogy a Mentos és a diétás Coke keverékéből hatalmas szökőárat lehet varázsolni – a külföldi videomegosztók csak úgy hemzsegtek a próbálkozásoktól, mindenki mentolos cukorkát dobált a diétás kólába, aztán menekült. Volt, aki apró rakétát fabrikált az üdítőbe dobott cukorkából, más felrobbantotta az üveget, és voltak olyanok is, akik komplett szőkőkút-rendszert alakítottak ki a termékekből.  (lásd a videón)

Azóta eltelt jó pár év, és mára már csak szép emlékként él szívünkben az sok-sok őrült kísérlet…egészen mostanáig. Június 1-jén, azaz holnap ugyanis visszatérnek az őrült tudósok, hogy immár a Coke Zero-val felszerelkezve mutassák meg minden idők legfaszább kísérletét: a Coke Zero+Mentos Rakétautót – ráadásul 3D-ben.
 
A holnapi eseményre készült teaser videó és maga a kísérlet is az EepyBird.com oldalát népszerűsíti, amelyet pár őrült és mindenre elszánt fickó alapított meg, azzal a céllal, hogy különleges kísérleteket mutassanak be a netezőknek. Legyen szó samponról, papírrepülőről vagy bármilyen más használati tárgyról, a srácok megpróbálják újfajta módon alkalmazni őket.
 
Íme, a teaser videó. Ha lerántják a leplet a Rakétautóról, már postoljuk is. :)

UPDATE: És itt van a kísérlet, amely során 108 darab kétliteres Coke Zero és 648 Mentos cukorkát használtak fel, és aminek köszönhetően a Rakétautó 67, 3 métert tudott megtenni.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi sokkal többre számítottunk. Még az sem tud felvidítani, hogy a videót Rob Cohen, a Halálos Iramban rendezője készítette. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr672685218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása