Szólj be a diktátoroknak!

A közösségi oldalak ereje óriási. Naponta több ezren csatlakoznak a vérkeringésébe, ahol információkat és véleményeket cserélnek egymással, ezzel is formálva a körülöttük lévő világot. Az Amnesty International éppen ezért úgy döntött, hogy egy jó cél érdekében kihasználja ezt a mechanizmust és létrehozza a saját közösségi oldalát.
 
A Facebook mintájára kifejlesztett Tyrannybook-on a felhasználók a világ legnagyobb zsarnokainak újabb és újabb gaztetteit kísérhetik figyelemmel. Minden diktátornak van egy profilja, ami rendszeresen frissül, így az emberek élőben nyilváníthatják ki véleményüket az emberi jogokat sárba tipró vezérek tettei ellen. Az oldal elsődleges célja tehát a felhasználók ráébresztése arra, hogy komoly problémák vannak ezekben az országban, amik ellen fel kell emelni a hangunkat. És mi lehetne jobb eszköz erre, mint egy közösségi oldal?
 
A Leo Burnett Iberia által megálmodott site még csak kezdeti fázisban van, de az ígéretek szerint folyamatosan fejlődni és bővülni fog. Az egész persze össze van kötve a Facebookal és a Twitterrel, így a jó ügy ott is terjedhet majd.  Maga az ötlet és a kivitelezés dicséretre méltó, ám sajnos nem valószínű, hogy bármilyen gyakorlati haszna lesz. Kim Jong-il és Mahmoud Ahmadinejad magasról le fogja szarni, ha emberek ezrei fikázzák majd őket – akik mellesleg már most fel szeretnék vetetni a diktátorok listájára George Bush-t is.
 
Ettől függetlenül az utóbbi idők egyik legjobb és legkreatívabb társadalmi célú webkettes kampányról van szó, ami reméljük sok-sok embert és véleményt megmozgat majd.  


A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr592685189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása