Itt a McSzoptat szendvics

 

„A szoptatás az egyedüli mód, amely képes ideális táplálékot biztosítani a csecsemő megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez.  A kisbaba szükségleteit 4-6 hónapos korig a kizárólagos szoptatás tökéletesen fedezi.” Ez áll a nagykönyvben, amelyet az osztrák McDonald’s egy óriásplakát erejéig teljesen figyelmen kívül hagyott. Elsőre azt hittük, hogy kamu az egész, de nem, valóban létező billboard-ról van szó, amely még 2003-ban volt látható Bécs utcáin.
 
Kicsit nehezen tudunk véleményt alkotni róla, mivel tetszik is meg nem is. A primér üzenet – miszerint a Mekis kaja annyira jó, hogy a kisbabák is legszívesebben azt ennék – egyértelműen és jól átjön. A minimál dizájn és a csecsemő "színészi alakítása" is teljesen rendben van, elhiszem, hogy a kis lókötő tényleg nagy hamburger fan. Szóval viccként felfogva abszolút pozitív érzéseket hagy a kép az emberben.
 
Az a tudat viszont már kevésbé, hogy egy kisdedet használnak fel egy olyan márka népszerűsítésére, amely köztudottan egészségtelen és csak idősebbeknek szóló termékeket forgalmaz. Tudjuk, hogy a gyerekek és a fiatalok mindig is fontos célcsoportja volt a McDonald’s-nak, de ez azért egy picit talán már sok. Persze, mondhatjátok, hogy csak poén az egész és igazából senkit nem bánt – de el tudjuk képzelni, hogy voltak érzékeny lelkű állampolgárok (például anyukák), akik hangot adtak nemtetszésüknek.
 
A reklámot készítő CCP Heye reklámügynökségnél egyébként nem ez az első eset, hogy kisbabákkal próbálják népszerűsíteni a gyorsétterem-láncot, ugyanis 2001-ben is egy hasonló koncepciójú kreatívval próbálkoztak. (Lehet, hogy az sikeres volt, és ezért próbálkoztak újra…Nem tudjuk.)
 
Szerencsére itt most lehetőség nyílik, hogy egy rögtönzött kis közvélemény kutatást csináljunk. Bátran írjátok le, hogy mit gondoltok!
 
 
És itt van a korábbi:
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr362685175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása