Majom az űrből

 

A komoly technikai problémák elhárítása után visszatértünk, hogy megörvendeztessünk benneteket egy újabb reklám-gyöngyszemmel. Ezúttal az ausztrál Leo Burnett és a WWF közös zenés-filmjét láthatjátok, amiben egy nem mindennapi majom játssza a főszerepet.
 
Mint bizonyára tudjátok, az 50-es években óriási űrverseny vette kezdetét a szovjetek és az amerikaiak között. Míg az előbbiek kutyákat, az utóbbiak főként majmokat ültettek a kísérleti űrhajókba. Az amcsiknál a Mercury-programban jelentek meg először ezek a szerencsétlen állatok – a program előzetes tesztjeiben rhesus majmokkal kísérleteztek, míg az emberes repülést megelőző főpróbákon csimpánzok repültek. Az emberszabásúak azonban ritkán tértek vissza planétánkra, hiszen többnyire szétégtek, megfulladtak vagy megfagytak. De nem ez a majom.
 
A megindító filmben egy 1961-ben indított csimpánz hazaérkezését láthatjuk, 65 évvel a kilövése után. Egy gyors fejszámolással kiderül, hogy a sztori így a jövőben játszódik, mégpedig 2026-ban. A szép képekkel és Ben Lee - Song for the Divine Mother of the Universe című nótájával operáló spot hihetetlenül egyszerűen, fantasztikus iróniával mutatja be az ember önpusztító természetét és a közelgő vesztünket. A készítőknek sikerült kitalálniuk egy olyan történetet, amivel különlegesen és emlékezetesen tudják elmondani – az amúgy már ezerszer ellőtt – üzenetet: vigyázzunk a környezetünkre, mert pár év múlva már nem lesz mire vigyázni.
 
A videót zenecsatornákon, illetve mozifilmek előtt fogják játszani. Nézzétek meg Ti is itt, az ADrenalinon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr492685173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása