Pénzt hamisít a Vodafone

Elismerem, kicsit bulvárosra sikerült a cím, de lényegében tényleg arról van szó, hogy a németországi Vodafone bankjegyeket manipulált egy reklám kedvéért. Hogy népszerűsítsék kedvező tarifájú roamingos szolgáltatásukat, eurós papírpénzeket matricáztak fel és hoztak forgalomba a célcsoport számára releváns helyszíneken: repülőterek közelében, reptéri taxikban és boltokban.
 
A törvény szerint csak az jogsértő, ha végleges kárt okoznak a bankókban, az nem ha – könnyen leszedhető – matricákat raknak rájuk. Ettől függetlenül bizonyára sok ember megzavart, talán még fel is dühített, hogy olyan pénzt kaptak a kezükbe, ami első ránézésre nem tűnt igazinak. A Vodafone-nak már korábban is volt egy kényes ügye az emberek intimszférájával, amikor zsebtolvajokkal csempészett bele ál-mobilokat a járókelők táskájába. Ez a mostani eset nyílván szolidabb, mégis felvet néhány etikai kérdést. (Ha jól láthatóan jelezve volt, hogy levehető matrica van a pénzen, akkor persze egy fokkal jobb a helyzet.)
 
Az biztos, hogy a német Scholz & Friends gerillaakciója nagy figyelmet váltott ki és – ahogyan a videóban állítják – olyan helyre jutott el, ahol reklám még nem járt azelőtt: az emberek pénztárcájába. A Volkswagen tavalyi reklámját elnézve sajnos ez sem igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr332685135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása