A világ legnagyobb útjelző táblája

Szó szerint hatalmas ötlettel rukkolt elő Londoban a Nokia, amely navigációs rendszerét szerette volna népszerűsíteni. A mobilmárka kommunikációs célja az volt, hogy megmutassa, nem kell egy ilyen rendszernek feltétlenül unalmasnak lennie – tehát ne csak azt írja ki, hogyan juthatunk el A pontból B-be. A vállalat ezért elhatározta, hogy a közösség erejével valami érdekeset, újszerűt és óriásit nyújt az embereknek.
 
Így született meg a világ legnagyobb interaktív útjelző táblája, amit a járókelők és az internetezők irányíthattak. Nem volt más dolguk, mint sms-ben vagy a Nokia.com oldalán beírni a kedvenc helyük nevét és címét – legyen az egy étterem, mozi vagy az otthonuk – és a tábla máris megmutatta az irányt és a távolságot. A brit főváros egyik forgalmas csomópontján, közvetlenül a Tower Bridge mellett kihelyezett installáció rendkívül látványos volt, két hét alatt több ezer embert kápráztatott el. De vajon hogyan működött?
 
A két busz méretű, 50 méter magasan lévő nyilat egy daru mozgatta 360 fokban, így bármerre is volt a célpont, a tábla megmutatta. A videóban lévő mérnök remekül rávilágít az akció egyediségére: „Hatalmas nagy, villogó nyíl London közepén? Most csinálok ilyet először.”
 
A környéken kihelyezett kameráknak köszönhetően az internetneten is nyomon lehetett követni az eseményeket, illetve új koordinátákat is hozzá lehetett adni a térképhez. És ha már közösségről beszélünk, természetesen nem maradhatott ki a Twitter sem, melyen folyamatosan követhetők voltak a kedvenc helyek és a reklámmal kapcsolatos beszélgetések.
 
Ez az ambient szerencsére túlmutat azon a klasszikus megközelítésen, amikor csak valami bazi nagyot raknak ki a városba. A Nokiának sikerült pluszt hozzáadnia az egészhez, így megérdemelten kapják tőlünk az 5 pontot.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr82685089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása