Amikor a bíró lövi a gólt

Mai élményhajszánk közben egy igen érdekes mexikói tévéreklámra bukkantunk, amely biztosan mosolyra fakaszt majd minden lelkes futballrajongót. A film egy napilapot, illetve annak a sportrovatát, a „Rajongót” népszerűsíti egy emlékezetes futballtörténelmi mozzanat újraértelmezésével.
 
A jelenet Diego Maradona egyik 1986-os vb-találatát figurázza ki, amikor az Anglia elleni negyeddöntőben a világklasszis kézzel lőtte be a labdát a hálóba. A védők persze azonnal reklamáltak a bírónál, de ő és a partjelző sem láttak semmi különöset, megadták a gólt – ezért mondta utána Maradona, hogy Isten keze volt a dologban.
 
A fél perces spotban tulajdonképpen azt "sugallják" a nézőknek, hogy ennyi erővel maga a bíró is belőhette volna a labdát. Ennek köszönhetően codálhatjuk meg, amint biró sporttárs észrevétlenül pontot szerez az argentin válogatottnak. „A Rajongó azt is látja, amit mások nem” – szól a szlogen a reklám végén, amely természetesen a hiteles és exkluzív tájékoztatásra utal.
 
Kicsit talán erőltetett a koncepció, de a kivitelezés és a szituáció önmagában is megér egy kattintást. 

És itt  van az eredeti felvétel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr532684812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2010.01.05. 16:30:49

Baró a bíró. :D
süti beállítások módosítása