Kültéri huncutságok északon

Mai Monitor rovatunkban teszünk egy sétát a Európa északi nagyvárosainak utcáin és megnézzük, milyen reklámokkal próbálják megfogni a márkák a gyanútlan járókelőket. Öltözzön fel mindenki, hideg lesz! :)
 
Túránk Stockholm egyik forgalmas terén kezdődik, ahol a Svéd Lottószövetség megalkotta a világ első félkarú rabló CLP-jét. A játékautomatába pénzt kell dobni, majd a kar meghúzása után reménykedni, hogy a gép kiad némi csokipénzt. Ha mégsem így lenne, akkor is visszakapjuk a bedobott érménket és újra próbálkozhatunk. Ez a 18 éven felülieknek szóló installáció tökéletesen adja át a közölni kívánt üzenetet: a spéci lottó játékon a bármikor milliókat nyerhetünk, de ha mégsem, akkor is visszakapjuk a befektetett pénzünket. Na, erre azért kíváncsiak lennénk...
 
 
Maradunk Svédországban, de most Göteborgban, ahol ezúttal egy metróállomás közelében pillanthatjuk meg a – nem fogjátok elhinni – világ első útvonaltervező citylight posterét, melynek célja a tömegközlekedés használatának növelése. Hogy megmutassák, milyen egyszerű tömegközlekedéssel elérni a célunkat, elkészítettek egy embernagyságú útvonaltervezőt, amin könnyedén megtervezhetjük utazásukat. A kampányban ráadásul  a CLP-hez hasonló, telefonokra  letölthető alkalmazásokat is elkészítettek, melyeket a felhasználók ingyen megkaphattak.
 
 
Délre utazunk Koppenhágába, ahol a Heineken az év vége felé, még egyszer utoljára adásba rakta a népszerű Walk in Fridge spotját. Hogy kicsit megtámogassák a tévéreklámot, hatalmas nagy kartondobozokat raktak ki lomtalanítás napján az utcákra, hogy úgy tűnjön, tényleg meg lehet venni az óriási hűtőszekrényeket. Le merjük fogadni, hogy a Heineken fanatikusok a kampány után elvittek párat...
 
 
Ismét Koppenhága, ahol az alant lévő buszreklámmal népszerűsítették a helyi állatkertet. No komment, önmagáért beszél a kis hüllő. 
 
 
Utazásunk délebbre, Münchenben ér véget, ahol egy hihetetlenül kreatív óriásplakátra bukkantunk rá, ami a Sky HD televíziócsatorna nagyfelbontású adását reklámozza. A billboardon a jól ismert hangya-háborút láthatjuk, de mikor közelebbről is megnézzük, akkor derül ki, hogy igazi hangyák mászkálnak a képernyőn. „Fedezd fel a nagyfelbontás világát!” – szól a headline ezen a kicsit ijesztő, nagyon kreatív és PETA-hergelő reklámon. Szerintünk zseniális.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr372684810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.25. 15:15:25

"a spéci lottó játékon a bármikor milliókat nyerhetünk, de ha mégsem, akkor is visszakapjuk a befektetett pénzünket. Na, erre azért kíváncsiak lennénk..."

Ha ez így lenne, akkor ki nem lottózna?

Art Mooney 2009.12.25. 15:37:55

mi az a clp?

hagyma 2009.12.25. 16:26:14

@agyvihar:
hat itt peldau a nyeremeny nagy resze, marmint a lottoceg nyeremenyenek nagy resze, clzottan pl iskolaknak, korhazaknak megy
mert nem maszek ceg csinalja, tehat nincs privatizalva, igy tulajdonkeppen az allam, varos bevetelet noveled, amit utana szetosztanak erre, meg arra
ha meg nyersz , akkor meg jobban jartal
hat igy

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.12.25. 16:57:53

@hagyma: a szerencsejáték rt. nálunk is állami tulajdonban van, úgyhogy ezzel az erővel az is lényegében ugyanúgy működik, hiszen a bevételeket az állam felhasználja különböző módokon

lehee, hogy azt is így kellene reklámozni

hagyma 2009.12.25. 17:02:19

@agyvihar:
igy van
itt pl. mindig kiirnak valamit a szelvenyekre
mult evben 1.365.345.876 dollrat koltottunk a Kentucky iskolakra
ezert eszement otlet privatizalni, ez egy orszagos, allami, vagy varosi bevetel
nalunk allami, allamonknent mukodnek, van olyan lotto amiben tobb allam reszt vesz
es , igen ,a haszon, az allamra, varosokra koltettetik
kovethetoen

tehat minetegy ado
itt amugy csak 1 eve van /KY/ elotte tiltott volt
a nep osszedobja a lovet, valaki milliomos lesz, a tobbi meg visszaosztasra kerul
ez az elve az egesznek
hogy most utat epitenek, vagy iskolanak adjak, vagy munkanelkuli segelyre azt eldontik az okosok

hagyma 2009.12.25. 17:04:40

mindenestre a koltsegvees resze lesz a bevetel

aze' nem bannam ha nyernek, most 106 millio a 6-os es Mary megszalott lottozo
3 dollar szerdan 3 szombaton:)
es a hutton/sic/ kinn van a huttomagnes/sic/, add uram, hogy nyerjek a lotton:)

VRbagoly 2009.12.25. 20:58:25

Egyébként lehetne úgy is lottót csinálni, hogy a betett pénzed visszanyered.. mert ugye.. a befizetéseket összegezve kapott szép nagy összegre szerintem lehet heti kamatot kérni.. tehát egy ekkora tőkénél már meg lehetne csinálni, hogy mondjuk a befizetett pénzek kamataiból fizetik ki a nyereményeket.. megfelelő üzelti modellben én ezt elsőre nem látom reménytelennek, bár nyilván nehéz egy ilyen játékot megszervezni a gyakorlatban.

VRbagoly 2009.12.25. 21:04:12

Másik lehetőség: a lottón befizetett pénzzel elmennek Dél-Amerikába, vesznek heroint, behozzák, szétterítik, játékosokat kifizetik, a feketepénzt legalizálják a lottótársaságon keresztül.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.12.26. 22:40:26

@radiris: hát kurv@ra segítettél neki :DDD

@Art Mooney: szerintem itt a citylight plakátot jeleni :)

bys · http://unhub.com/bysman 2009.12.27. 13:12:26

A kígyósat szépen megcsinálták.

jusztusz 2 (törölt) 2009.12.27. 22:05:27

Ezt a lottó dolgot sem értem ,többek között ,de nem értem hogy csinálják-mert valahogy megy az tuti.
süti beállítások módosítása