Karácsonyi ajándékok reklámszakiknak

Hétvégi postunkból kiderült, milyen ajándékokkal lepik meg ügyfeleiket az ügynökségek, most viszont nézzük meg azt, hogy egy "átlagember" mivel lepheti meg reklámmunkás szeretteit. Akinek van ilyen foglalkozású ismerőse, az tudja, hogy nem mindig egyszerű megtalálni a megfelelő és kreatív portékát az illetőnek – legyen az egy irodalmilag túlfűtött szövegíró vagy egy krónikus óra-nézegető account.
 
Külföldi blogtársunkkal – az Adfreak-el – összeállítottunk egy shortlistet, melyben mindenki megtalálhatja a pozíciókhoz tartozó legmegfelelőbb ajándékokat, ha még nem vett volna semmit. Figyelem, sztereotípiákban gondolkozunk! :)
 
A kreatív igazgatónak
 
Bár az autentikus megjelenéséhez hozzátartozik az extravagáns öltözet és a soha el nem tűnő borosta, mi mégis a borotvát ajánlanánk ennek a karakternek – feltéve, hogy férfiról van szó. Hiszen ahogy az Adfreak-en is írják: „Ideje lenne tükörbe nézni és levágni azt a csúnya, bozontos szőrzetet és némi önbecsülést tanulni!” tt van tehát egy roppant kreatív borotválkozó-szett (15 000 Ft), amely egyszerre retro és modern. A renitens borostásoknak pedig ez a verzió lehet a legjobb választás (3 300 Ft).
 
 
Az ügyfélkapcsolatosnak
 
„Mikor lesz már kész az anyag?” „Mennyi idő múlva ér ide az a proof?” „A francba, mégis mióta csinálják már azt a szart?” Ezekre a fontos kérdésekre adhat választ egy profi stopperóra (2 390 Ft), mely méri a részidőt, 12 / 24 órás időkijelzős naptár és még ébresztő is van benne, ha netán elaludnánk a nagy várakozásban. Kötelező minden accountnak.
 
 
Az online igazgatónak
 
 
Először is, ne próbáljunk meg neki semmilyen technikai kütyüt venni, mert úgyis mérföldekkel előttünk jár az ilyesmikben. Helyette adjunk olyat, ami old-school, mégis informatív: Web Analytics 2.0 könyv (kb. 5 000 Ft). Ha rájön arra, hogyan kell használni, biztosan hasznos lesz számára és még a betöltési időt se kell megvárnia.
 
 
 
Az art directornak
 
Ő egy művész, aki szeret kísérletezni az új és szokatlan dolgokkal. Keresi az önmegvalósítás és az ügyfél üzenete közötti vékony határt, melyhez azonban sok tudás és tapasztalat szükségeltetik. Hogy fejlődjön a szín- és formalátása, érdemes neki valamilyen készségfejlesztő apróságot venni (700 Ft – 5000 Ft), mellyel játszva alkothat és tanulhat. Biztosan örülne például ennek a kreatív kifestőnek (3 500 Ft), amivel akár az autóban is összedobhat egy layout-ot.
 
 
A szövegírónak
 
Mindenkinek szüksége van egy jó tollra, hát még egy szövegírónak. Pont ezért ajánljuk ezt a vetkőzős tollat (950 Ft), ami akkor is elszórakoztatja gazdáját, ha épp nincs semmilyen jó ötlete. Ha pedig inkább a klaviatúrán születnek meg a jó ötletek – és netán eleged van az állandó gépelés hangjából – akkor a tökéletes ajándék ez a gumi-billentyűzet (2 500 Ft). Mivel teljesen használhatatlan, garantáltan érdekes perceket fog szerezni a megajándékozottnak.
 
 
Az ügyvezető igazgatónak
 
Elérkeztünk a karácsonyi listánk végére, melyen ott áll az ügynökség alfahímje, az ügyvezető igazgató. Gyakorlatilag bármit lehet neki venni, a lényeg az, hogy megfelelően reprezentálja a havi fizetését és  anagyvilági életstílusát. Tökéletes lehet például ez a 2000-es Villányi Bock Cuvée Barrique (11 900 Ft) vagy akár egy Bugatti Veyron (310 millió Ft) is. Persze ha nem akarunk ilyen mélyen a zsebünkbe nyúlni, akkor befizethetjük egy kutyaszános expedícióra az Északi-sarkra is (7 millió forint), csak aztán ne felejtsük el a hazautat is rendezni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr582684805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.12.21. 17:52:40

LoL.
Te beteg vagy adri. :D:D Bugatti, mi?? :D

Omyg 2009.12.21. 17:53:54

LOL. Beteg vagy adri. :D Bugatti???? :D Még mit nem. :P

Omyg 2009.12.21. 17:55:12

Nah, hülyéskedik a rendszer. :)

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.12.21. 17:56:47

@Omyg: Nyugi, mostanában nekem is csinálja. :)
Amúgy örülök, hogy tetszett a post. ;)
süti beállítások módosítása