Ügynökségi ajándékok Karácsonyra

Nemsokára itt a Karácsony, a szeretet és ajándékozás ünnepe, amikor nemcsak az emberek, de a cégek is meglepik valamivel partnereiket, ügyfeleiket. Vannak vállalatok, akik apróságokkal, mások pedig méregdrága ajándékokkal próbálják meghálálni az egész éves együttműködést. A reklámügynökségeknek persze ilyenkor is – mint sokszor máskor – be kell bizonyítaniuk, hogy mennyire kreatívak és érdemesek az ügyfelek bizalmára.
 
Monitor postunkban összeválogattuk az idei év eddigi legötletesebb ügynökségi ajándékait, melyek közt vannak zenés videóklippek, játékok, egy iPhone alkalmazás, sőt még egy különleges naptár is.
 
Goodby, Silverstein & Partners - http://www.goodbysilverstein.com
 
Ebben az ünnepi videóban Jeff Goodby, az ügynökség alapítója rap-párbajozik egy fiatal kreatívval. A szakemberek keményen, de mindvégig viccesen és jópofán oltogatják egymást, melyet a címzettek biztosan jóleső mosollyal értékelnek.
 
Duffy & Shanley - www.duffyshanley.com
 
Az amerikai Duffy & Shanely meglepő őszinteséggel mutatja be azt a folyamatot, ahogy általában az ünnepi ajándékok készülnek egy ügynökségen. A sitcom elemekkel tarkított, fekete-fehér animációból kiderül, hogy baromira nincs idejük – és kedvük se –  az ajándékokkal foglalkozni a dolgozóknak, mégis muszáj nekik. Az eredmény pedig önmagaért beszél.
 
 
Érdekes kis közösségi játékkal lepte meg ügyfeleit és az átlagembereket a minneapolisi Preston Kelly ügynökség. A játékban az első 1000 regisztráló vehetett részt, akik fejenként kaptak egy virtuális ajándékot. Az ajándékot megtarthatták, vagy lophattak egy másikat a többi játékostól. Annyiszor lophattak, amennyiszer akartak, de mindvégig csak egy darab lehetett náluk. A játéknak december 18-án lett vége, és végül mindenki azt kapta, ami a lezáráskor éppen nála volt.
 
Archibald Ingall Stretton - http://www.aislondon.com
Az angliai Archibald Ingall Stretton munkatársai egy rendhagyó karácsonyi énekkel kedveskedtek az ügyfeleknek. Az interaktív játékban akár mi magunk is dalolásra késztethetjük a dolgozókat.
 
Publicis London - www.publicis.co.uk/
A Publicis London egy nem túl kreatív, ám az átlagosnál mégis szórakoztatóbb videót küldött partnereinek. A zenés „videóklipben” a Black Eyed Peas slágerére tátognak az ügynökség dolgozói – a portástól kezdve az igazgatókig.

Ogilvy Group- UK - http://www.ogilvy.co.uk/
A tavalyi csengettyűs iPhone app után, az Ogilvy ismét egy szifonos alkalmazással kedveskedett az embereknek. Ezúttal hópihéket varázsoltak a telefon készülékére, mellyel minden képünket téliesebbé varázsolhatjuk.
Colle+McVoy - www.collemcvoy.com
Az amerikai Colle+McVoy-nál nemcsak kreatívak, de adakozóak is a dolgozók. Az ügynökség ugyanis egy egyedi naptárt készített, melyet egy jelképes összegért meg lehet venni, és az ebből befolyó pénzt odaadják a rászorulóknak. Az „Ügynökségi husi” nevű kiadványban egyébként a férfi dolgozók pózolnak lenge öltözetben, úgyhogy hajrá hölgyeim, lehet nyálat csorgatni!
Nektek melyik ajándék tetszik a legjobban? Tudtok más kreatív külföldi/hazai példákat? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr642684804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kritikusolvaso 2009.12.19. 21:17:44

nah ha rajtam mulna te is mennél a levesbe

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.12.19. 21:40:30

A Publicis anyagához csak annyit, hogy egyetemisták megcsinálták már ezt szeptemberben, két klasszissal jobban.
www.youtube.com/watch?v=-zcOFN_VBVo

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.12.20. 14:44:17

@reklámbuzi: Ja, egyértelmű, hogy onnan nyùltàk az ötletet. Csinàlhatták volna jobban is...

petersm 2009.12.22. 17:31:32

Csak felhívom a figyelmet az egyik magyar agency próbálkozására: xmas2009.carnation.hu/ - szvsz egyáltalán nem lett rossz, sőt.

Shokatear 2009.12.23. 19:14:37

Ajánlom a következő magyar karácsonyi e-lapot: test.g2.hu/grey_xmas
süti beállítások módosítása