Élménypont – Vásárolj ruhát iPhone-nal!

Az iPhone-ra készült alkalmazások tárháza olyan széles, hogy szinte már mindenre akad egy „világmegváltó” kis program. Ha szeretnénk chatelni a buszon, horgászni a metrón, kalóriát számolni az ebédlőasztalnál, gitározni a vécében vagy billiárdozni egy unalmas meetingen, akkor könnyedén megtehetjük. Néhányan ebből már viccet is csináltak, így született meg például a prostiknak, bevándorlóknak és hajléktalanoknak készült alkalmazások paródiája, melyekben kikarikírozzák az Apple híres szlogenjét: „There’s an app for that” – „Arra is van egy alkalmazás”.
 
Külföldön mára már bevált marketingfogásnak számít, ha egy márka kijön egy szifonra optimalizált alkalmazással. Pizza Hut-os pizzát például eddig is lehetett rendelni iPhone-nal, most viszont a Tomy Hillfiger is beszállt a bizniszbe és elindította saját alkalmazását, amellyel a felhasználók kedvükre böngészhetnek a legújabb katalógus ruhái között – akár stílus és árkategória szerint. Az áhított darabokat berakhatják egy virtuális kosárba, majd egy gombnyomással megrendelhetik őket a márka online boltjából. A lelkes felhasználók továbbá hírek és egyéb ajánlatok közt is böngészhetnek ebben az ingyenesen letölthető kis applikációban.
 
Minden márkának ajánljuk ezt a fajta kiegészítő kommunikációt!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr922684740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bery · http://www.facebook.com/berkes.peter 2009.10.07. 18:21:30

Tudnak valamit ezek a giga márkatulajok:) Egy csapásra két cégnyi fogyasztói tábort csatornáznak be maguk alá.

Bár ezúttal az iPhonra hegyeztétek ki, de vannak még fantáziadús keresztmarketing-aktivitások. Például ilyen az LG és a luxusbrand - Prada - házasságából létrejött luxusmobil.
süti beállítások módosítása