Guinness Whisper

Arthur Guinness 1725-ben született az írországi Celbridge-ben. Úgy is mondhatnánk, hogy a sörkészítés a vérében volt, hiszen már az apja is ezt a mesterséget űzte – saját sörével itatta a helyi munkásokat.  Mikor Arthur egy kis pénzhez jutott, rögvest megkezdte sörgyártói pályafutását, amely 1759-ben, Dublinban teljesedett be: 9000 évre szóló haszonbérleti szerződést kötött a Liffey folyó partjánál fekvő másfél hektáros területre.  
 
Azóta eltelt 250 év, de az írek máig úgy emlékeznek Arthur-ra, mint az emberre, aki tökélyre fejlesztette a stoutot, a pörkölt árpaszemekből készült barnasört. Igen ám, de vajon mi van a többi nemzettel? Nekik a Guinness nem feltétlenül mondd többet egy kiváló minőségű, egyedülállóan kesernyés ízű sörnél, most mégis közösen koccintanak a mester egészségére ebben az évfordulóra elkészített reklámfilmben.
 
Az angliai Saatchi & Saatchi által megálmodott spotban megcsodálhatjuk, miként terjed és formálódik a köszöntő a különböző nemzetek és emberek között. A világra szóló koccintás Írországtól kezdve, Tibeten keresztül, egészen Amerikáig terjed, és mindig egy csipetnyit a helyi kultúrához igazodik.
 
Bár láttunk már jobb sörreklámot, ez a film mégis megindít bennünk valamit, hiszen a nyilvánvaló szándékán kívül ad egy fajta plusz érzelmi azonosulást a termék iránt. Szinte érezni azt az energiát, amit ez a sok boldog ember közvetít – csupán azzal, hogy koccintanak a kedvenc sörükkel.
 
A sok statiszta és helyszín miatt nyílván nem volt olcsó mulattság a forgatás, de egy ilyen neves alkalomra semmi sem lehet elég drága. Az ügyes vágások és a monumentális zene is tökéletesen illenek a spotba, amelynek a végén minket – a nézőket – is arra buzdítanak, hogy csatlakozzunk a világraszóló ünnepélyhez, azaz igyunk egyet Arthur-ra, a barnasör atyjára.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr572684727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.09.16. 10:36:14

Jajjj..de megszomjaztam.
Tényleg jó ez a reklám, egyetértek veled mindenben Adri. :P
süti beállítások módosítása