Hullanak, mint a motorosok

Az autós-motoros ellentét mindig is egy kényes probléma lesz, hiszen mindkét fél a másikra mutogat, amikor felelősöket kell keresni a balesetekért és atrocitásokért. Az autósok nemtörődöm módon, sokszor testi fölényüket kihasználva dominálják a motorosokat, akik viszont gyakran váratlanul és szabálytalanul változtatják a helyzetüket – hol a járdán, hol pedig az autók között cikázva.
 
Ez a helyzet nem csak idehaza okoz problémákat, de külföldön azért jóval toleránsabbak egymás iránt a felek, valamint az állam is mindent megtesz az „összeütközések” elkerülése végett.  Norvégiában például egy társadalmi célú reklámmal próbálják megvédeni a két keréken utazó emberek testi épségét, illetve felhívni az autósok figyelmét, hogy a mocisok is ugyanolyan emberek, mint a volán mögött ülők.
 
Az enyhén morbid, néha már B kategóriás horrorra emlékeztető film egyszerűen, mégis ötletesen mutatja be az autósok intoleranciáját, akik úgy bánnak a kétkerekesek gazdáival, mintha legyek lennének. „Kicsik vagyunk, de nem vagyunk legyek” – szól a spot végén a szlogen, melyet még megfejelnek egy rémisztő statisztikával: „10-ből 8 balesetet olyan autóvezetők okoznak, akik nem is látták a motorost.”
 
Az biztos, hogy nem a legjobb balesetvédelmi TCR, viszont ismét egy említésre méltó darab a humorosabb kategóriában.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr482684725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oligan (törölt) 2009.09.11. 12:34:22

Hehe. :) Nem igazán szeretem a motorosokat, de ez tetszett. Nagyon passzol a zene a hangulathoz.

boibo 2009.09.14. 07:57:11

Én meg igazán NEM szeretem a motorosokat. Egyik-másikat direkt le is lehetne csapni vmi jó nagy légycsapóval, még mielőtt ártatlanok halnak meg miattuk. Sokért nem kár, akik így felkenődnek. Inkább azt az autóst sajnálom, aki egy ilyen elcsapott barom miatt soha nem tud többet nyugodtan aludni. Jó ez a reklám! Csak én vmi ablakmosószer szlogenjét nyomnám be utána. :)

Szabó Patrícia 2009.09.15. 16:57:16

@boibo:

menj egy kört motorral a városban, vagy az országban, aztán meglátod, mekkora patkánnyá válik a legtöbb autós, ha motorost lát. én magam csak azért élek még mindig, mert autóst pont olyan balfasznak nézek, mint amilyen te vagy, testvérem, ezért SOHA nem megyek át zöld lámpán anélkül, hogy benéznék mindenhova, és mindegyikről azt feltételezem, hogy szarik rám, és le akar szorítani. mondhatod, hogy ez általánosítás, de leszarom, ez nagyjából 28-szor mentette meg az életemet csak idén nyáron, amely alkalmakból pontosan egy is elég lett volna ahhoz, hogy most ne rjak itt. pedig elég toleránsan motorozok, nem gyorsulgatok, nem előzgetek, cdsak élvezem a szelet, meg a tájat, de minden pöcs egyből meg akar előzni, amint meglát, biztos irritálja öket, hogy elég fasza motorom van.

ez a reklám meg szánalmas, viccet csinál abból, hogy emberek halnak meg az utakon, és csak azt erősíti a sok hülyében - benned is - hogy a motoros egy barom, akit jobb elcsapni, mint egyenrangú társnak tekinteni. sajnállak, hogy ilyen korlátolt vagy, remélem, soha nem lesz a családodban olyan, aki motorozni szeretne, és meghal egy ostoba ökör miatt, mert bár biztos nevelő hatással lenne rád, de őt nagyon sajnálnám.

boibo 2009.09.15. 18:41:42

@bulgakov: tudod, az a baj, hogy hiába vannak többen a normális motorosok (akikkel nekem sincs semmi bajom), a kisebbség annyira agresszív baromként, a KRESZ szabályait totál semmibe véve közlekedik, hogy én meg már a motorosoktól félek - és vagyunk ezzel így páran. Azt hiszem a korrekt, "normális" motoros többség tehetne leginkább vmit ezek ellen a vadállatok ellen, bár nincs ötletem, hogy mi volna a megoldás.
Egy valamiben azért biztosan tévedsz: nem mint autós, hanem mint bicajos írtam le a véleményemet. Hidd el, én méginkább frászt kapok időnként a kétkerekűeket semmibe vevő kamionosoktól, buszosoktól, autósoktól. Pedig az én gépemet biztos nem irigylik :)
süti beállítások módosítása