Válság ellen sör

Nem mondok újat, ha azt állítom, hogy az elmúlt hónapok súlyos gazdasági helyzete teljesen átitatta az emberek mindennapjait, legyen szó a fizetésről, a számlákról, az emelkedő árakról vagy éppen az újságok oldalairól. A Corona (nálunk Coronita) legújabb reklámkampányában most megmutatja, mit tehetünk az utóbbival, azaz, hogyan feledkezzünk meg a napról-napra szemünk elé kerülő, depressziókeltő hasábokról és miként élvezzük a stresszmentes életet.
A gyönyörű színekben pompázó reklámfilm olyan luxusélményt nyújt, amit már csak egy üveg frissen lehűtött Corona képes fokozni. Az üzenet vakító tisztasággal ömlik a nézőre: ha megvesszük a terméket, egy üvegnyi boldogságot kapunk még a jelenlegi helyzetben is – ha nem is egy gyönyörű tengerparton, de szerény kis életünkben. A válságnak fricskát mutató filmecske több okból is különlegesnek mondható a sörreklámok piacán: egyrészt mert nem tartalmaz semmilyen narrációt, headline-t, packshotot, másrészt pedig azért mert nem a jól megszokott „male bonding” jegyeket hordozza, hanem egy sört ivó férfi-női páros szituációjával mutatja be a történetet.  
A kampányhoz egy második film is tartozik, mely legalább annyira ügyesen mutat fricskát a gondokkal és munkával teli életnek, mint az első. Továbbá, egy jópofa microsite-ot is készíttek, melyen pár percig mi magunk is a tengerparti nyugágyba kerülhetünk, és gondtalanul élvezhetjük a tenger morajlását és a finom sör nyugtató hatását.
Mindent egybevetve, remek kis ötletnek tartom ezt a Cramer-Krasselt által készített kampányt, amely talán még egy-két díjat is be fog zsebelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr252684674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.06.19. 17:02:30

naggyon jó, bár a telefon-kövesnél sejteni a pojént

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.06.19. 17:03:40

jaja válság ellen válságfű :)) off
süti beállítások módosítása