Mindig van idő szavazni

A 2009-es európai parlamenti választás Magyarországon június 7-én, azaz holnap kerül megrendezésre. Ez lesz a második európai parlamenti választás az országban a 2004-es után. A választásokra június 4. és 7. között kerül sor a többi 26 uniós tagállamban is.

Az EU vezetőinek nagy problémát okoz, hogyan népszerűsítsék az állampolgárok körében az EP-választásokat. 1979 óta ugyanis minden ciklusban folyamatosan csökken a választásokon való részvétel aránya.

 
A 2004-es, rendkívül alacsony részvételi arányt különösen az új tagállamok alacsony részvétele okozta. Egy felmérés szerint ennek egyik lehetséges magyarázata, hogy az EU – még maga a legnépszerűbb intézmény, az Európai Parlament is – egyre távolabb kerül az emberektől, mivel nem foglalkozik az őket közvetlenül érintő kérdésekkel. Ezek után érthető az EP választásra buzdító reklámkampánya, mely azzal az egyetlen és univerzális nyelvvel próbálja megszólítani az embereket, amit mindenki ért és szeret: a humorral.  
 
A szinte már burleszkre hajazó spotok eléggé meglepőek, hiszen az ember nem gondolná, hogy egy ilyen fontos eseményt rablóbandával, biciklistákkal és egy horrorjelenetből szalajtott hisztérikus nővel reklámozza. Persze nyílván ez volt a céljuk, közelebb kerülni hozzánk, a politikai csatáktól és viszályoktól menekülő átlagemberhez. "Mindíg van idő elmenni szavazni" – szól a headline, mellyel felteszik az i-re a pontot és megadja az "aha-élményt". Kíváncsian várom az idei adatokat, hogy mennyire volt sikeres ez a megközelítés.
 
 

Forrás: http://www.euractiv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr962684668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.06.06. 22:16:44

Adri őszintén kérném, ha jó posztokat írtok tartalmilag, ne legyetek restek átfuttatni rajta egy helyesírás javítót a címben (!) ordít a MINDÍG, hosszú ível, ejnye-ejnye

uccaszoc · http://uccaszoc.blog.hu 2009.06.07. 12:59:50

Erre figyelj tényleg, teganp is láttam egy hibát :$

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.06.07. 17:54:40

Köszi....
Ez van ha az ember másnaposan és egy szutykos jegyzettömbben ír postot. :D

Omyg 2009.06.07. 22:27:51

Akkor respekt. Én úgy még az almát is ly-nal írnám. :D
süti beállítások módosítása