Nem kell fegyver a tömeggyilkossághoz

A terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai eredmények elérése, vagy a hatalom megtartása. A merényleteket megelőzően vagy azt követően, a terrorista csoportok videóüzeneten keresztül közlik a mondandójukat, melyet többnyire a szervezet bázisán rögzítenek. Az alant lévő videót is egy radikális csoport készítette, de ezúttal nem egy földalatti bázison, hanem egy teljesen átlagos fürdőszobában. Bár nem használnak fegyvereket, céljuk mégis a pusztítás és gyilkolás, melyre elkötelezett társakat keresnek. Ha túl sokat használod a légkondicionálód, böhöm nagy autót vezetsz, bekapcsolva hagyod a számítógéped vagy csak órákig zuhanyzol, akkor büszke társa lehetsz eme gyilkos eszme képviselőinek.
 
A videó egyébként csak egy a sok, az Oxfam International segélyszervezet által leforgatott, kis költségvetésű „vírusfilm” közül, melyekben a globális felmelegedés és az emberek hanyag viselkedése ellen próbálnak harcolni. Az intenzív online reklámkampányban a brit szervezet megmutatja – bár kissé kisarkítva – hogyan lehet másodpercenként 16 gyermeket megölni a harmadik világban, hogyan lehet 5 év alatt 2 fokkal növelni a hőmérsékletet és, hogy miként lehet afrikai falvakat ivóvíz nélkülivé tenni.
 
A filmek többsége sajnos elég fantáziátlan és sokszor kicsit erőltetett, de mivel itt az Adrenalinnál nagy elkötelezettjei vagyunk a globális felmelegedés elleni küzdelemnek, bátran bíztatunk mindenkit, hogy nézzétek végig őket és próbáljatok meg elgondolkozni azon, hogyan tudnátok egy picit kevesebbet pazarolni, fogyasztani, gyilkolni…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr632684665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.06.04. 11:30:27

Zseniálisan egyszerű de nagyszerű ötlet!!! :) :)
A többi tényleg nem túl eredeti, bár a Douchebag Pie-on még jót mosolyogtam. Thx

Attilajukkaja 2009.06.06. 02:10:07

Ez nagyon jo!
süti beállítások módosítása