Az ijesztgetés művészete

A horrorfilm egy olyan különleges műfaj, melynek célja az emberi félelemmel való játék és a félelemkeltés. Bár a néző tudja, hogy ez a félelem csupán a képzelet szülöttje, mégis hajlamos belemenni a játékba és jól esően borzongani.
 
Manapság azonban nehéz jó horrort találni, hiszen nagyon kevés rendező és forgatókönyvíró képes megtalálni az összetevők helyes arányát. Többnyire csak szánalmas, vígjátékra emlékeztető alkotások születnek, melyek bár tele vannak idegtépő zenékkel, sejtelmes atmoszférával és több hektoliternyi vérrel, mégsem tudják intenzíven lekötni a közönséget.
 
A horrorokat és krimiket sugárzó 13th Street csatorna az alant lévő két reklámfilmjében pont ezeket a kliséket használja fel, de jelen esetben mégis roppant élvezhetően. A közel egy perces jelenetekben megmutatják, hogyan lehet egy teljesen átlagos szituációból néhány horror-fogással nyomasztó jelenetet varázsolni. A tanulságos horror-képző spotokban egy kanapéban ülő alakot, illetve egy – a műfajban manapság közkedvelt – kislányt rendez meg egy semmiből előbukkanó bizarr operatőr. "Az ijesztgetés művészete" – szól a filmek végén a headline, mellyel végleg bebizonyítják, hogy otthon vannak a témában.
 
Úgy gondolom, hogy a csatorna számára mindenképpen jó húzás volt ez a két spot, hiszen az ötlet jeles, a megvalósítás jó, a budget pedig kiváló. A műfajának köszönhetően abban is biztos vagyok, hogy az interneten is szépen fog terjedni. Jó borzongást mindenkinek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr692684663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.05.31. 22:40:49

Ez nagyon komoly!!! :) Királyul eltalálták azokat a kulcs elemeket, amik egy vérbeli horrorból nem hiányozhatnak. Azért a FEAR-t ajánlom a készítőknek, sokat tanulhatnak még belőle... :P

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.06.01. 10:35:43

van benne valami:)bár az utolsó kicsit bizarr
süti beállítások módosítása