A háború értelmetlen körforgása

„Minden legyártott puska, minden útnak indított hadihajó, minden kilőtt rakéta egy lopás azoktól, kik éheznek s nélkülöznek, kik fáznak és ruhátlanok. A világ nem a saját pénzét költi, hanem a munkások verejtékét, a tudósok zsenialitását és a gyermekek reményét. A háború baljós felhője alatt az emberiség lóg a vaskeresztről.” – mondja Dwight David Eisenhower, akinek eme híres idézetét a Global Coalition for Peace a mottójává tette.
Ez a nemzetközi békeszervezet azért küzd, hogy véget vessen a világban zajló értelmetlen öldöklésnek és gyilkolásnak, melyben fiúk, apák, testvérek és családtagok halnak meg. TCR reklámkampányuknak a neve „What goes around, comes around”, melyet jelen esetben úgy lehetne a legjobban fordítani, hogy a "gyűlölet gyűlöletet szül". A kampányban – roppant kreatívan – oszlophirdetéseket használnak, hogy eljuttassák az üzenetüket az embereknek. A kreatívokon mesterlövészekkel, tankokkal és katonákkal szimbolizálják azt a végtelen körforgást, melyben a vadászból préda, a gyilkosokból áldozat válik. A Big Ant International ügynökség nevéhez fűződő reklámok minden elismerést megérdemelnek, még akkor is, ha tudjuk, vajmi keveset ér a háborúk megszűntetésére.
(Eisenhower idézetet fordította: Kuritár Csaba)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr332684655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bys · http://unhub.com/bysman 2009.05.20. 13:38:08

"A gyűlölet gyűlöletet szül."

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.05.20. 14:28:40

Már javítom is. :P:D
süti beállítások módosítása