Tapogasd ki a mellrákot

Portugáliában az egyik leggyakoribb rákbetegség a mellrák. Évente körülbelül 4500 új esetet regisztrálnak, és a halálozási arány ebben az országban az egyik legmagasabb. A portugál McCann Erickson ezért azt a feladatot kapta, hogy egy olcsó, de hatékony akcióval felhívja a nők figyelmét a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára.
 
A kreatív megoldás legalább annyira egyszerű lett, mint elmenni egy vizsgálatra. Egy anti-stressz labdát készítettek, melynek belsejébe egy apró követ raktak, ezzel is szimbolizálva a tumort. Amikor a nők megnyomják a labdát, érezhetik, hogy valami nem stimmel. „Nem látod a mellrákot, de érzed. Végezd el magadon a vizsgálatot!”
 
50 ezer labdát és hozzá tartozó flyert osztottak szét, melyek részletesen bemutatják, hogyan kell elvégezni egy önvizsgálatot. A teszt lasztikat utcákon, cégeknél, kórházakban és egyéb forgalmas helyeken osztogatták, és mi sem bizonyítja jobban a hatásosságukat, mint hogy 22 százalékkal nőtt a mammográfiás vizsgálatok száma és 28 százalékkal több orvosi konzultáció volt.
 
Ez az ügyes és viszonylag olcsó akció újra azt bizonyítja, hogy a különleges reklámfogásoknak nem csak a profit növelésében, de egy társadalmi ügy érdekében is bevethetők. Hölgyeim, fogdossátok ti is a melleiteket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr922684636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.03.27. 14:00:58

Én is szívesen vállalkozom a kedves hölgyek kivizsgálására. :)

Omyg 2009.03.27. 14:03:51

Ja. Ambient rulez!! Magyarországon is látni akarok ilyet!!!!!!

Adrant:
Hidd el, a századik kebel után belefájdulna a markod a nagy vizsgálatba. ;)

szcsongor 2009.03.27. 14:32:56

@Adrant:
oke, de nem valogathatsz, mindenkit meg kell vizsgalnod (a 80 evest, a hajlektalant stb...) :P

Mostly Harmless 2009.03.27. 14:37:06

a flyert nem szórólapnak hívják errefelé?

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.03.27. 14:59:52

@Mostly Harmless:
Próbáltam hű maradni az eredeti szöveghez. :P
süti beállítások módosítása