Adidas Urban Street Guide

Előző Adidas-os posztomban szabadkoznom kellett kissé, hogy nem épp az Adrenalinhoz illő alternatív marketing bugyraiban merültünk el. Most viszont újra mocsaras a terep, van itt minden, ami ahhoz kell, hogy lássuk: egy márkának nemhogy csak értenie kell a fogyasztói nyelvén, hanem együtt kell velük pajtáskodnia is.
 
London után mostanában inkább Koppenhágát, meg Berlint szokás referencia városként megjelölni az urbánus fiatalság körében, akiknek érdeklődésük gócpontjai a művészet- technológia- zene tengelyen mozog. Az Adidas nemsoká’ induló berlini akciójában erre a trióra fókuszál, jó érzékkel integrálva az eszközöket. Az Adidas Urban Street Guide egy iPhone-ra letölthető alkalmazás, ami segítségével hozzájárulhatunk egy Google Maps-en futó berlini graffiti és street art adatbázis létrehozásához. Persze ez is kihasználja a sok kicsi sokra megy- elvet, amellett, hogy közösséget teremt. Indul persze hozzá egy site is, amit mára, március 20.-ára időzítettek, csordogál is szép lassan vissza felé a számláló. Holnap meg parti lesz e kapcsán a Club Dice-ban, ha épp Berlinben lebzselnétek…
 
Számomra külön öröm, hogy az Adidas egy graffitire, mint urbánus és kortárs művészetre épít, nem törődve azzal, hogy ez azért megosztja a társadalmat. Viszont rendelkezik a brand akkora empátiával a fogyasztói felé, hogy észre vegye, már rég túlhaladt a graffiti a tinédzser koron, és, hogy neves kortárs művészek egyre nagyobb számban kerülnek ki ebből a szubkultúrából, hozzájárulva a szélesebb közönség felé is legitimálva azt. És persze a célcsoportnak megnevezett „urbánus fiatalság” ezt tudja, figyeli, ebben él. Bravo Adidas Originals. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr302684625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása