Keep walking

A Johnnie Walker mindig is az egyik legnépszerűbb skót whiskymárkák közé tartozott, bár azt sokan nem tudják, hogy az eredeti neve Walker’s Kilmarnock Whisky volt. A ma ismert márkanév John Walker hagyatéka, aki az élelmiszerboltjában kezdett whisky-t keverni a skóciai Ayrshire városában 1820 körül. A fia volt az, akinek köszönhetően széles körben ismertté vált a gabona- és malátawhisky keveréke, a Red Label.
A több évtizedes tündöklés után, a kilencvenes évek végén azonban hanyatlani kezdett a márka. A felesek körében a vodka kezdte átvenni a vezető szerepet, mely a fiatalos kommunikációjának köszönhetően (lásd Absolute vodka) maga alá gyűrte az öreges- öltönyös- üzletemberes arculattal rendelkező Walkert. A cég ezért úgy döntött, hogy új imázst húz a márkára, és így született meg 1999-ben a globális kampány, a „Keep walking”.
Az új szlogen és arculat továbbra is a sikert és a saját út járását hangsúlyozta, de immár kiterjesztette az üzenetet a fiatalokra is. Ennek lassan 10 éve, mely idő alatt a márka számtalan reklámot készített, amikhez most csatlakozott egy újabb.
Ez a bizarr és misztikus, már-már David Lynch filmjeire emlékeztető 60 másodperces spot rám elég nagy hatással volt. A furcsa atmoszféra és a képi világ teljesen magával ragadott. A reklám továbbra is a személyes fejlődést és előrejutást hivatott kommunikálni, egy kereszteződés metaforájával, ahol főhősünknek dönteni kell, hogy kivel folytassa nagy utazását.  A szürreális jelenetekben sokfajta útitárs – a bűnözőtől kezdve a félig ember nőig –próbálja elcsábítani a férfit. „Hatalmadban áll választani” – szól a végén a headline, mely a narrációval kiegészülve rendkívül ügyesen közli a mondanivalóját.  

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr942684602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.02.25. 15:00:49

Huh..ez tényleg különös. Jó a zene, a karakterek és a technika is. A hideg futkosott a hátamon, amikor azt a fura csajt mutatják....

Exo · http://addict.blog.hu/ 2009.02.25. 15:01:19

I'm walkin, I'm walkin. :-D
süti beállítások módosítása