Börtön a mosdóban

Nehéz  dolgom van, mikor olyan ötletes reklámról kell írjak, ami első ránézésre is megadja az embernek az „aha élményt”. Most sincs ez másképp, hiszen az alant látható ambient fogásra tökéletesen ráillik az egyszerű, de nagyszerű jelző. A pubok és szórakozóhelyek mosdóiban – a tükrökkel szemben – kihelyezett ötletes poszterek azt próbálják megmutatni, hogy ha ittasan a volán mögé ülünk, könnyen börtönbe kerülhetünk.
A Dél-afrikai Draftfcb ügynökség kreatívja remek ellenpéldaként szolgál a manapság oly divatos ittas vezetés elleni reklámfilmekre, hiszen olcsóbb, de mégis nagyon ütős. Ráadásul a társadalmi cél itt csak másodlagos, a fő üzenet ugyanis egy taxi társaság bevételeit hivatott növelni. Az indok a következő: Cape Town városában a tömegközlekedés rendkívül kiszámíthatatlan és veszélyes, főként éjszaka. Ezért az emberek többsége inkább megkockáztatja, hogy saját maga vezet haza egy átmulatott éjszaka után –néha alkohol ittasan. Erre a tényre fókuszált a fiatalos és lendületes „Rikkis – Ajtótól ajtóig taxi- és sofőrszolgálat”, akik a kis-kitérőre betévedt mulatókat egyből bűnügyi nyilvántartásba veszi.
Ismét egy újabb példa, ami bebizonyítja, hogy az ambient fogások sokszor kifizetődőbbek, mint a hagyományos ATL kampányok – különösen a mostani gazdasági helyzetben. A megengedett alkoholmennyiség után én legalábbis biztosan a Rikkist tárcsáznám. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr372684601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.02.24. 14:01:26

Tényleg elégé low-budget kampány. És még ügyes is... :)
Ez a bizonyíték arra, hogy a tükröket nagyon sokoldalúan lehet felhasználni.
Itthon én sajnos csak a Fanta gagyi kisérletére emlékszem, ami annyira siralmas volt, hogy még a kezem sem mostam meg. :D

Omyg 2009.02.24. 14:07:45

Ja, nekem is tetszik.
Szerintem az ittas vezetés ellen ez az egyik leghatásosabb módszer. Mármint az, hogy elgondolkoztatjuk az embereket azon, hogy akár börtönbe is kerülhetnek ha elindulnak hazafelé a kocsival. Sokan fittyet hánynak a dologra, mondván nekik úgy sem lesz bajuk. De azt nem veszik figyelembe, hogy egy priusz is lehet ugyanakkora "baj" mint egy törött kar vagy láb....
Respekt a Rikkisnek! :-)
süti beállítások módosítása