Alázós spot PETA-tól

Tudom, hogy elég beteg, de nekem a PETA-ról mindig is az a bizonyos South Park epizód jut az eszembe, melyben az elvakult állatimádók feladják normális életüket, hogy kis közösséget alapítva kivonuljanak a társadalomból és harmóniában éljenek az állatokkal. A harmónia persze annyira jól sikerül, hogy belterjes kapcsolatok alakulnak ki az állatok és emberek között, melynek kissé groteszk gyümölcse itt megtekinthető.  Bár a sorozatban némileg kikarikírozzák az aktivistákat, azt mégis kijelenthetjük, hogy eléggé elvakultak tudnak lenni, ha az állatokról van szó.
És ezzel el is érkeztünk a postom témájához: engedjétek meg, hogy bemutassam az utóbbi idők egyik legkomolyabb alázását, mely úgy csapja pofán a kutyatenyésztőket, mint a jó ízlés Gerazzo Máriát. A PETA visszanyúlt Amerika egyik legsötétebb szégyenfoltjához, a Ku Klux Klánhoz, hogy egyenest a gonosz és lelketlen ebtenyésztők arcába dörgölje.  (Ami talán még mindig hatásosabb, mint ha szimplán leöntenék őket egy vödör vérrel.) A reklámfilmben egy – nálunk is létező – „kutyadugtató” csoportot karikíroznak ki a készítők, olyan mesterien, hogy örökre elfelejtem, amit abban a kult rajzfilmben láttam. Azok, akik beszélik Isten nyelvét – az angolt – most nyugodtan indítsák el a filmet, de ha netán mégis akad köztetek olyan elveszett lélek, akinek szüksége lenne némi magyarázatra, az olvasson továbbra is engem! :)
Szóval, a film lényegében arra világít rá, hogy nincsen semmilyen különbség azok között, akik szerint léteznek felsőbbrendű, másoknál értékesebb emberi fajok, és azok közt, akik ugyanezt gondolják a kutyákról. „Egy kicsit levágunk a füléből, megcsonkítjuk a farkát és máris kész az a tiszta kinézet” – mondja a Kennel Club vezére.  A PETA szerint ezek a szervezetek úgy beszélnek más élőlények megcsonkításáról és átalakításáról, mint ha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Kiderül, hogy tényleg nincs sok különbség a KKK és Kennel Club hozzáállásában: mindkét szervezet hisz a tiszta vérvonalban, az azonos rangú fajok szaporodásában és egyébként is, szeretnek hülye gyűléseken részt venni.
Nem kezdek most ideologizálni – bár már lehet késő – így szigorúan szakmai szemmel közelítem meg az alkotást. Szerintem megtalálható benne minden, ami manapság egy jó TCR reklámban meg kell, hogy legyen: humor, irónia, szélsőségek és a nagy igazság. Mindez ügyes színészi játékkal és egy kis gúnyos fricskával megspékelve telitalálat. Hajrá Doris!!!! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr332684587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.02.12. 10:05:00

Ez nagyon komoly!!!!! Télleg mesterien alázzák meg a "kutyadugtatókat". :-)
Egyébként eddig bele se gondoltam, hogy a tenyészet is lehet egyfajta állatkínzás. Pedig jobban belegondolva, elég brutális, amit szerencsétlenekkel csinálnak. MIndíg is undorral néztem azokat a szerencsétlen kutyusokat, akiknek le van vágva a farkuk meg a fülög, csak azért, hogy egy hülye versenyen trendibbek legyenek.
A kutya úgy jó, ahogy van. Szeressen, legyen hűséges és simogatni való. Ennyi. A többi már csak sznobéria.

Omyg 2009.02.12. 10:11:20

Egyetértek. Nekem van 2 aranyos blökim, akik bár nem fajtiszták, mégis a legokosabbak és legaranyosabbak a világon.
Ez az egész tenyészdősdí azért jött létre, mert vannak olyan sznobok, akik úgy válogatják meg a kutyáikat, mint a cipőiket. Márkás? Most trendi? Drága? Akkor kell.
Az ilyeneknek szépen levágnám a fülét-farkát. :D
süti beállítások módosítása