Élménypont – Épületek új megvilágításban

Most már több mint egy évtizede, hogy a szórakozóhelyeken a lemezpörgető dj-ket kiegészítették az úgynevezett vj-k (visual jockey). Mint az a nevükből is kitűnik, ezek az alkotóművészek a zene mellé megadták a másik legfontosabb érzékszervi ingert: a képet. Meghökkentő, elvont és sokszor már érthetetlen vizuális kultúrájukkal az elektronikus zene nélkülözhetetlen szereplőivé váltak és manapság szinte már minden buliban ott vannak.
Nem meglepő, hogy előbb utóbb eszükbe jutott, hogy ezt a műsort nem csak a partiközönséggel lehetne megosztani, hanem a falakon túli átlagemberekkel is. Így született meg nálunk például a Cinterip vizuális kommandója, mely több épületet is beterített fénnyel. Kiderült, hogy az utca emberének is tetszik a dolog, így érdemes kiterjeszteni a határvonalait. A rendezvények előtt így megnyílt egy újabb lehetőség, hogy elkápráztassák a különböző események, megnyitók és ceremóniák közönségét.
Ilyen rendezvényekre specializálódott a Neoproj, mely az alant lévő videóval garantáltan el fog mindenkit kápráztatni. Számomra újdonságként szolgált, hogy a srácok nem csupán a falra vetítetnek érdekes dolgokat, hanem mesterien használják fel az adott felület görbéit és formáit, hogy mintegy kiegészítve azokat, valami teljesen újjal ruházzák fel az épületet. Mindehhez persze minőségi zene is dukál, melyet egy magyar előadó, Marcell készített.  
Ami a technológiát illeti, a Neoproj videó leképző rendszere három különböző eszköz kombinációjából épül fel, melyet az itt lévő képen láthattok:

És íme egy "szolid" kis bemutató, hogy mire képesek a srácok: 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr452684578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.02.03. 11:47:47

Ezek a srácok tényleg tudnak valamit. Kiváncsi vagyok mi lesz ebből akár 5 év múlva....

Adrant 2009.02.03. 11:49:58

Egyetértek, ez még csak a kezdet.
Amúgy nagyon passzol hozzá a zene is. Még nem hallottam Marcellről de biztos meg fogom szerezni pár muzsikáját. :)

Exo · http://addict.blog.hu/ 2009.02.03. 14:43:15

Ügyes. Itthon mikor lépnek fel?

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.02.03. 17:12:18

Jó kérdés. :)
Meg nem erősített forrás szerint az egyik srác magyar, szóval lehet, hogy szerencsénk lesz hozzájuk valamikor.

SueSue · http://twitter.com/Sue__sue 2009.02.03. 21:24:45

digitális vetítés tavaly volt már a Fantának a városban a DigitalBird csinálta

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.02.03. 21:49:52

Óóó....hát arról sajnos lemaradtam. :(
Viszont most gyorsan be is pótoltam, és sajnos azt kell mondjam, hogy ha nem is FÉNYévekkel, de le van maradva az a produkció a Neoprojtól. De az ötlet amúgy nagyon jó.
Köszi SueSue! :)
süti beállítások módosítása