Katasztrófamarketing

Gondolom sokan hallottatok a Hudson folyóba zuhant A320-as airbus katasztrófájáról, melynek szerencsére egyetlen áldozata sem volt. Bár az utasok megúszták némi vízzel és ijedtséggel, a légitársaság – a US Airways –sokkal jobban elázott a történet után. Reputációjuk úgy süllyedt a mélybe, mint maga a gép törzse a folyó fenekére.
 
A mai gyilkos világban pedig minden ilyenfajta gyengeséget kihasználnak, s valószínű ezért született meg ez a kép is. Nem hiszem, hogy tényleg a Virgin America állna a print háttérben, de az biztos, hogy kegyetlenül – és talán egy kicsit etikátlanul is – a vízbe döngöli a pórul járt céget. A kreatív koncepció és a kivitelezés is roppant egyszerű: repülj inkább a Virgin-nel!
 
Nem igazán tudom eldönteni, hogy egy marketing géniusz, vagy pedig egy rosszindulatú féreg készítette, de azt el kell ismernem, hogy elég ügyes dolog, és minden bizonnyal jó pár új ügyfelet fog szerezni a Virgin-nek. Ti mit gondoltok?
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr602684570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Omyg 2009.01.26. 11:51:55

Hehehehe....nagyon ó! :) Minden tiszteletem a készítőnek.
Amúgy szerintem viral, simán lehet, hogy a Virgin van a háttéreben. Erre jó az internet, arctalanul de mégis világgá kürtölve lehet csúnya dolgokat közölni.

Exo · http://addict.blog.hu/ 2009.01.26. 13:50:59

Jó kérdés. Szerintem is benne van a kezük. Próbáltam utánanézni a neten, de nem találtam megfelelő bizonyítékra. :-)
Egyébként nem ez lenne az első etikátlan reklámharc két nagy multi között. Gondolom nem kell neveket mondjak.

FocusPoint (törölt) · http://feketepont.blog.hu 2009.01.26. 21:32:38

Elég inkorrekt húzás, bárki álljon is a háttérben!
Még jó hogy nem halt meg senki, mert lehet akkor koporsók úsznának...
Nesze neked Amerika, már a reklámokba is bemászott a gazdasági válság ördöge :(

visionfresh · http://visionfresh.net 2009.01.26. 22:24:38

sokkal ütősebb lenne, ha az égben repülne egy Virgin gép, ez a fehér csík és logo.... így pont, hogy régimódi stílus

reklámbuzi · http://addict.blog.hu/ 2009.01.31. 22:01:02

Szerintem nem volt kérdés, hogy ez egy rossz poén, amihez a Virginnek nincs köze, de a kétkedőknek itt van az Adrants közleménye, akik szintén lehozták a hirdetést:

On January 15, Adrants posted a depiction of the downed US Airways plane as a Virgin America ad. Certain topics are fodder for humor. This is not one of them. Our endorsement and depiction of the downed US Airways plane as a Virgin America ad was inappropriate. The posting was in poor taste, we were remiss in drawing further attention to it and corroborating it without checking our facts. As a result, we want to offer our apologies to the crew, passengers, families of US Air Flight1549 for making light of this accident. It is clear that Virgin America had nothing to do with the original false ad and that they and the entire airline industry takes issues of safety very seriously.Our unfamiliarity with the industry and common practices in dealing with media following such events contributed to our irresponsible actions, and we have been duly educated.
süti beállítások módosítása