Az ír közlekedési káosz

Gondolom mindenkivel előfordult már, hogy reggel megpróbált munkába, iskolába vagy egyéb desztinációba eljutni, de mégsem sikerült, mert csodás kis fővárosunk közlekedése úgy gondolta, hogy inkább rendesen megszívat minket. Ez is megérne egy reklámot, de ezúttal Írország közlekedéséről láthatunk egy ötperces, rendkívül szórakoztató kisfilmet, melyben az összes hibájára rávilágítanak – kellőképpen szarkasztikus humorral. Úgy veszem ki a „mélyen elbújtatott üzenetből”, hogy odaát, a szigetországban sem mennek úgy a dolgok, mint kellene…
De vajon kinek szól, és mit reklámoz a film? Nos, a célcsoport nem más, mint az ír közlekedési miniszter, aki egy csöppet elhanyagolta a közlekedni vágyó embereket, és súlyos adókkal–tarifákkal sújtja őket. A készítők úgy gondolták, hogy ezzel a szomorú, de igaz történettel talán felnyithatják a szemét, hogy változásra van szükség.
Maga az animáció elég minimál, de ugyanakkor eszméletlenül humoros, ironikus, néhol pedig brutális. A zenéje pedig remekül passzol az egészhez, így akit teheti, hanggal nézze meg! A film címe egyébként „Not there yet”, avagy „Nem vagy még ott”, ami tökéletesen mondja el a lényegi mondanivalót.  A Monster Animation & Desgin filmjét Jason Tammemagi rendezte még 2004-ben, de ez az értékéből és aktualitásából mit sem von le. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy 2006-ban díjat nyert számos nemzetközi filmfesztiválon.
Jó szórakozást! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr72684559

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása