Reklámok sci-fiben

Kiskorom óta nagy rajongója vagyok a sci-fiknek, mert ezek az alkotások olyan világot képesek elénk tárni, melyek mindig valami újat és szokatlant rejtenek magukban. Úgy mutatják be a lehetetlent, mint ha az teljesen lehetséges lenne, hiszen fogják a valóság elemeit és megspékelik fikcióival. És mi lehetne valóságunk egyik legmeghatározóbb eleme, ha nem a reklám? A reklám, mely önmagában is tartogathat újszerű és meghökkentő elemeket. A reklám, ami mindenhol ott van és teljesen körülvesz. A reklám, amely fejlődik és új korlátokat szakít át, csak azért, hogy megfogja a fogyasztót…
Most, hogy helyére raktuk a fogalmakat, engedjétek meg, hogy bemutassam a TOP25 Sci-fi filmbéli reklám listáját, melyek roppant tanulságosak, szórakoztatóak, meghökkentőek és néhol félelmetesek lehetnek. Olyan filmekből láthatunk jeleneteket, mint a Vissza a jövőbe 2., Robotzsaru, Totall Recall, Minorty Report, vagy a Szárnyas Fejvadász.
Nagyjából egyetértek a sorrenddel, de az első helyezett – az 1988-as Elpusztíthatatlanok – abszolút telitalálat. Soha nem láttam, de ha hazamegyek az első dolgom lesz megszerezni. Ebből a filmből láthattok most egy jelenetet: 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr292684549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2009.01.07. 08:49:59

...pár napja néztem meg a Blade runner-t (kb. 60-adjára) sok idő után..és nagyon vicces volt benne a világító PANAM neonreklám a felhőkarcolók tetején :)

Hivatalosan is Szpészkadett · http://bulb.blog.hu/ 2009.01.08. 15:14:14

Nahát. Én is.
Szörnyû volt a szinkron.
Errôl a filmrôl még sose hallottam, de nagyon érdekesnek tûnik.

bolomba (törölt) 2010.02.09. 13:43:22

valoban:) jo ez a lista. hogy a Robotzsaru Sunblock 5000' reklamja hogy megmaradt. :)
süti beállítások módosítása