Spórolj a vízzel, zuhanyozz másokkal!

A tegnapi Föld Napja alkalmából a kanadai Axe elindított egy kezdeményezést, amivel nagyban mérsékelni lehetne planétánkon a vízfogyasztást. Erre pedig azért van szükség, mert ha kifogy a vízkészletünk, drasztikusan csökkenni fog a vízparkok látogatottsága, valamint az olyan sportágak is kihalnak majd, mint a szinkronúszás. Ezt pedig nem hagyhatjuk!
 
Mivel az Axe jól tudja, hogy az emberek semmilyen komoly életmódváltást nem tennének az ügy érdekében, egy nagyon egyszerű, mégis praktikus megoldással rukkolt elő. „Tegyél végre valamit! Vegyél le minden ruhát és zuhanyozz másokkal” – szól a reklámban az utasítást, amely olyan hitelesen van tálalva, hogy az ember egy pillanatra tényleg elgondolkodik.  De miért jó ez?  Azért mert ha közösen tusolsz a hasonló gondolkodású ismerőseiddel – vagy netán teljesen ismeretlenekkel –, akkor óriási mértékben csökkenteni tudod a tisztálkodásod alatt elpazarolt vizet. Öt külön zuhanyzó ember 1500 liter vizet fogyaszt, míg ha együtt vannak csupán 300-at.
 
A kampányra csak egyvalamit tudunk mondani: zseniális. Ilyen humorosan, egyszerűen és költséghatékonyan tálalni egy valódi problémát miközben maximálisan a márka van a középpontban, az már szinte művészet. A koncepció tökéletesen illik az Axe hosszú ideje tartó „nőfaló” imidzsébe, ráadásul nagyszerűen is van időzítve. Az egyszerű rajzok, a szexi hangú narrátor és az egész hülyeség nagyon egyben van. Ráadásul a kampány többet is kínál egy filmnél, hiszen a márka létrehozott egy Facebook alkalmazást is, amivel konkrétan meg tudod hívni a barátaidat, vagy totál idegeneket egy közös pancsolásra. (A márkának máris 14 ezer rajongója/lájkolója van.)
 
Próbáld ki te is, zuhanyozz másokkal! Csak arra ügyelj, hogy pasik ne kerüljenek a csapatba!  

Share/Bookmark

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr492685168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almaspite 2011.09.28. 08:50:02

Én például szeretek lányokkal duettet énekelni a zuhany alatt...
süti beállítások módosítása