Embert szült egy tehén

Az utóbbi pár évben a vírusfilmek új irányokat jelöltek ki a reklámiparban. Egyre több ügynökség – és persze ügyfél – ismeri fel ezeknek a technikáknak az előnyeit, mivel rendkívül alacsony költségekkel és ráfordítással lehet emberek nagy tömegéhez szólni. Ehhez azonban egy rendkívül jó ötlet kell, hiszen csak így lehet a netezőket rávenni, hogy megosszák, illetve továbbküldjék a filmeket. A sztorinak érdekesnek, szokatlannak, egyszerűnek, és könnyen megjegyezhetőnek kell lennie, plusz ügyesen kell kapcsolódnia az adott termékhez, márkához.
Persze vannak olyan vírusok is, melyeknél csak az első négy feltétel teljesül. Ilyenkor maga a geg viszi a hátán a sztorit, és kevésbé domináns a kapcsolat a termékkel. Általában ezek még inkább elborultabbak és őrültebbek, mint a társaik, hiszen baromi erősen  kell meghökkenteniük az embereket, ahhoz, hogy emlékezzenek rá.
Tökéletes példa erre a Ray-ban legújabb vírusfilmje, melynek annyira elmebeteg a „sztorija”, hogy az már röhejes. Autentikusak a karakterek, jó a blikfang, és  kellően idióta a szituáció. Ügyes. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr982684553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jackson Sámuel 2009.01.09. 13:34:49

Érdekes. A felvezetés nélkül tutira nem vágnám, hogy ez egy Ray-ban reklám. A konténeren ugyan látszik a "Never hide" felirat, de korábban ezt sem kötöttem volna a céghez.

kiskicsicsiga 2009.01.09. 15:19:05

szerintem ez csak elmebeteg...nekem nem tetszik

Banánhal 2009.01.20. 17:16:37

Autentikusak a karakterek, jó a blikfang? sztem baromi ostoba, ezzel kár volt időt tölteni. (mint az elkészítéssel, mind a méltatásával.)

Omyg 2009.01.20. 17:20:05

Szerintem is elég beteg, de bőven megüti a mércét.
Banánhal:Fejtsd ki bővebben, mit értesz azon, hogy ostoba?
süti beállítások módosítása