"Ezzel a pisztollyal öltek meg 26 embert??? Köszönöm, akkor nem kérem."

Hogyan lehet elvenni a kedvet a fegyvervásárlástól Amerikában? Egy olyan fegyverbolttal, ahol a több száz, eladásra váró kézifegyver mindegyikéhez kapcsolódik egy-egy megbotránkoztató, igaz történet. Rejtett kamerás felvételek a "vásárlókról." Az ötlet briliáns.

gun.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr717286557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rigor_mortis 2015.03.21. 03:12:16

Az ilyen nyuszik ne is vegyenek fegyvert! Engem kifejezetten meggyőzött, hogy 26 embert kinyírtak vele és kiválóan működött! :)

paráznabillegető 2015.03.21. 07:33:11

csak a szűz fegyver a jó fegyver!

whw (törölt) 2015.03.21. 07:49:37

@Rigor_mortis: ez a videó azért is ostoba f@szság, mert eleve az emberek mindentől iszonyodnak, amihez halál kapcsolódik

Próbáljanak meg eladni egy házat, az érdeklődőknek elmesélve közben, hogy ott egy ember lecsúszott a lépcsőn és kitörte a nyakát. Ugyanez lesz a reakcó.
Vagy próbáljanak eladni egy bőr övet, hozzátéve, hogy tulajdonosa erre akasztotta fel magát bánatában. Vagy adjanak el egy kocsit, hozzátéve, hogy ez elgázolt egy csoport kis óvodást, 6-an meghaltak, 4-en lebénultak közülük, de a kocsinak szerencsére nem lett baja.
Amúgy meg ki a franc akarna olyan fegyvert venni, amivel bűncselekményt követtek el? Mikor vehet tisztát is, ami nem szerepel a rendőrségnél priusszal.
Olyan autót se feltétlenül vennél, amit körözött a rendőrség valami súlyos bűnügyben.

Nekem egy kérdésem lett volna a boltoshoz: Ha már ilyen használt a fegyver, akkor mennyi kedvezményt kapok rá?

Érdekes, a fegyvereket döntően önvédelemre tartják, használják. Miért nem olyan szöveggel akartak fegyvert eladni, hogy ez a pisztoly megmentette a tulajdonosa életét egy támadás során vagy hogy ez a revolver 60 évig nyugodott egy éjjeli szekrényen, de szerencsére sose kellett használni vagy hogy ez a shotgun sose lőtt emberre, de egyszer meglóbálta a tulaj egy nőt megerőszakolni készülő banda előtt, mire azok összetojtàk magukat és elfutottak...

A legtöbb fegyver általi halálért az állam felelős. A katonaság és más erőszakszervezetek milliószor több embert ölnek meg, mint a civilek.
De az arctalan, felelőtlen, erőszakos, polgárain èlősködő, őket titokban lehallgató, megfigyelő állam csak fegyverkezzen... Annak örülnek a baloldali New Yorkiak. Én valódi liberálisként inkább a törvénytisztelő polgárok kezében látok szívesen fegyvert.

Az USA-ban fegyver általi halál statisztikák borzalmasak... Mert beleveszik a fegyveres öngyilkosságokat és baleseteket is. A hülye átlagember meg azt hiszi az a sok haláleset bűncselekmèny, emberölés mind.
Tessék, Mexikóban illegális a fegyvertartás, mégis tízezreket ölnek meg fegyverekkel.

Sok agyatlan birka!

whw (törölt) 2015.03.21. 08:31:12

Lehetne olyan szöveggel is fegyvert eladni, hogy

Ez egy nagyon pontosan tűzelő M4-es gépkarabély, minőségét mondvacsinált ürüggyel indított háborúkban tesztelték, tucatnyi ártatlan afgánt és irakit öltek meg vele illegális háborúkban (felük még csak gyerek volt, de hát rossz helyen voltak rossz időben), amiket a politikusokat támogató multinacionális vállalatok érdekeinek képviseletében vívtak. Éljen a demokráciaexport!

Vagy

Ez a rendkívül strapabíró AK-47-es képkarabély segített a vasfüggöny őrzésében kezelőjének, aki 1972 egyik nyári estéjén a határsávban lemészárolt vele egy nyugatra szökni próbáló keletnémet családot. Apa, anya és két kisgyerekük (Heike, 3 éves és Klaus, 7éves) pillanatok alatt halt meg a golyó ütötte sebektől, köszönhetően annak, hogy állami szolgálatban álló gyilkosuk nem hezitált, hisz tudhatta, ellenfelei fegyvertelenek, őt magát pedig soha nem vonják felelőségre. Helytállásáért a Stasi két hetes Északi-tengeri nyaralással jutalmazta dolgozóját.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.21. 08:35:57

Ugyanitt ki lehetne függeszteni azoknak a fényképét is, akiket azért tudtak rablók, betörők vagy szimplán pszichopaták megölni, mert nem volt fegyverük, amellyel megvédhették volna magukat.

2015.03.21. 08:57:23

@whw: Kezeltesd magad, különben téged csak bazári majomként tudnának eladni.

Netuddki. 2015.03.21. 09:28:02

"Hogyan lehet elvenni a kedvet a fegyvervásárlástól Amerikában?"

Hát ecsém, valamit nagyon félreértettél!
Lehet, hogy a videó csak a "kandi kamera" egy változata, de sajna tuti meglenne a piaca az ilyen bótnak. "Gyűjtők" között legalábbis. Már ha nem valamelyik bizonyítékraktárban porosodnának ezek a fegyverek...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.21. 09:36:14

@Jules Verne:

De még úgy is csak akciósan, értékcsökkent bazári majomként.

whw (törölt) 2015.03.21. 09:57:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nocsak a valláskárosult troll itt is megtalált engem!
Engem te majmozz, te kannibál vallás követője :) Vasárnap iràny a templom, falatozz istened porontyából.

@Jules Verne: Érved egy szál se, amit leírtam, arra semmit nem vagy képes reagálni, ellenben sértegetni azt tudsz.
Gratulálok!

Fegyvert venni nem kötelező, aki nem akar nem vesz, de legyen szíves nem beleugatni mások életébe, pláne ne csorbítsa a jogaikat.

whw (törölt) 2015.03.21. 10:08:56

Nézeteimet az egész gun grabber - gun control hisztiről összefoglalja ez a két videó, a polgár lefegyverzésecaz első lépés a szolgaságba taszítása vagy lemészárlása útján:

m.youtube.com/watch?v=IDlbg1VoMZ0

m.youtube.com/watch?v=W6-FtsnIFsc

Janos Mohacsi 2015.03.21. 10:41:04

Na es akkor mi van??? Nem a fegyver a hibas, hanem aki meghuzza!!! Vagy majd veszunk ujat. Ne tessek mar megmondani, hogy ki vehet es ki nem fegyvert!!! A bunozo, pl. Lanza, magasrol le.zrja!!!

Manfréd Sipeki 2015.03.21. 11:08:29

Kiss Álmos Péter dolgozatából idéznék:(www.pecshor.hu/periodika/XIII/kiss.pdf)

"Lott (Dr John Lott, a chicagoi
egyetem közgazdaságtan professzora) szigorúan a rendelkezésre álló számszerű adatokat elemezte a statisztika módszereivel. Felhasználta az Egységes Bűnügyi Jelentéseket, melyeket az FBI évente állít össze több mint 16 000 városi, megyei és állami rendészeti szervezet jelentései alapján.
A Jelentések az ország 3 054 megyéjére lebontva közlik a bűnügyi és letartóztatási mutatószámokat a következő kategóriákban: gyilkosság, nemi erőszak, rablás, súlyos testi
sértés (ezek az "erőszakos bűnözés" gyűjtőkategóriába tartoznak), valamint betörés, lopás, gépjárműlopás, gyújtogatás (ezek a "tulajdon elleni bűnözés" gyűjtőkategóriába tartoznak).
Ezekhez az adatokhoz kiegészítésként Lott megszerezte évekre lebontva az egyes államok rendészeti és igazságszolgáltatási adatait (rendészeti szervek létszáma, vádemelések és elmarasztaló ítéletek száma, ítéletek időtartama), valamint az egyes megyékben kiadott
fegyverviselési engedélyek számát. Felhasználta továbbá a Népszámlálási Hivatal demográfiai és gazdasági adatait, melyek befolyásolhatják a bűnözés változásait (megye
népsűrűsége, teljes lakossága, a lakosság etnikum, életkor és nem szerinti megoszlása, az egy főre jutó reáljövedelem, munkanélküli segély illetve nyugdíj). Az így nyert adatsorok
többváltozós lineáris regresszió-analízise nagyon erős korrelációt mutat a fegyvert viselő
polgárok növekvő száma és a bűnözési mutatók csökkenése között.
Az adatokból levezethető következtetés egyértelmű: ahogy nő a fegyvert viselő polgárok száma, úgy válnak egyre kockázatosabbá az áldozattal közvetlen kapcsolatot
igénylő erőszakos elkövetési módok. Bárki – járókeretes nyugdíjas, babakocsit toló fiatalasszony, öltönyös hivatalnok, hosszú hajú egyetemista vagy overallos munkásember –
viselhet fegyvert a ruházata alatt, és az elkövető nem tudhatja, hogy kit kockázatos megtámadni, kit nem. A fegyvert viselő polgárok tehát (saját költségükön) növelik mások biztonságát – és így áttételesen a közbiztonságot – is. Az erőszakos bűnözés mutatószámai pontosan abban a környezetben csökkennek a legnagyobb mértékben, ahol az új szabályozást megelőzően a legmagasabbak voltak: a sűrűn lakott városi környezetben. A konkrét tapasztalatok azt mutatják, hogy a fegyverviselés a nyilvános helyen lőfegyverrel elkövetett tömeggyilkosságokat is megakadályozza, vagy jelentős mértékben csökkenti az
áldozatok számát."

Tudományos Iibsizmus 2015.03.21. 12:46:34

@whw: Minek ugatsz te barom? Aludj a puskáddal te fegyver mániás!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.21. 12:51:13

A video meg óriási! Azok voltak a szép idők, amikor a munkásőrséggel lőgyakorlatra mentünk!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.03.21. 13:46:52

@Manfréd Sipeki:

Ehhez persze az is szükséges - és ez adott az USA-ban -, hogy a fegyveres támadót büntetlenül le lehessen lőni.

Sőt ezen felül az is, hogy a (látszólag) fegyvertelen támadó ellen is lehessen büntetlenül fegyverrel védekezni. Azt ugyanis a megtámadott nem tudhatja, mikor ránt fegyvert a támadó, ezért a támadó mindenképp előnyben van a megtámadottal szemben.

Épp ezért vélelmezni kell azt, hogy a támadónál fegyver van. Ez annál is logikusabb, hogy az is vélelmezhető, hogy a megtámadottnál is van fegyver, és ezt joggal hiheti a támadó is.

Amíg a magyar - és általában az európai - törvények ilyen súlyos mértékben a támadót, a bűnözőt védik - lásd pl. az uborkáját védő bácsi kálváriáját a tolvaj cigányokkal szemben -, nem sokat érne a fegyvertartás liberalizálása sem. Max. az lenne az eredménye, hogy több megtámadott ember jutna börtönbe, a bűnözők meg továbbra is röhögnének a markukba.

lutria 2015.03.21. 14:02:05

Persze,mert az amcsi rendőrség a tárgyalás után elpasszolja a gyilkos fegyvereket egy kereskedőnek teljes bűnlajstrommal,nevekkel-ahelyett hogy a kohóba küldené?
Igazából nem is akarnak ebben a "fegyverboltban"eladni semmit?
Mi történik ha valaki mégiscsak akarna vásárolni,sőt,az a fegyvert kérné amivel a legtöbb embert ölték a legbrutálisabb módon-másnap meglátogatná valami állami szervezet mert lehet hogy valami baj van az illetővel?
süti beállítások módosítása