Adománycsocsó
Adománycsocsó

Interaktív adománygyűjtő doboz, alias pénzbedobós csocsóasztal a ruandai és dél-afrikai ifjúsági sportok támogatására. Egy játékmenet után 2 eurót juttat a karitatív szervezet támogatásképpen. A Facebook app segítségével a mérkőzést élőben követni is lehet, így növelve a játék- és adományozó kedvet (by Misereor).

554876_10151512751010199_726976780_n.jpg

 

 

 

 

 

Víznyerő óriásplakát
Víznyerő óriásplakát

A limai mérnöki egyetem (UTEC) tanulótoborzó kampánya: a perui sivatagban épült lakott területeken nem biztosított a tiszta vízellátás mindenki számára, és az évi csapadékmennyiség is elenyésző. Az UTEC speciális billboardot alkotott, amelyből friss ivóvíz nyerhető. A szerkezet a billboard két táblája között átjáró páradús levegőt alakítja át vízzé. A lakosok kannákkal járnak a helyre a friss vízért, remek kezdeményezés.

potable-water-generator1.jpg

Mit tennél, ha meglátnál egy verekedést az utcán? Lefilmezném...
Mit tennél, ha meglátnál egy verekedést az utcán? Lefilmezném...

A Dead Man Down című filmnek elég para vírusfilmet forgattak... Bekameráztak egy nyilvános liftet, amelyben két ürge öli egymást. Amikor kinyílt a liftajtó, a liftre várók szemtanúi lettek a dulakodásnak, az ő reakcióikat örökítették meg a felvételen: volt, aki elszaladt, voltak nők, akik beszálltak a verekedésbe a retiküljükkel, mások csak álltak és néztek, megint mások telefonjukkal videófilmet készítettek. Tanulságos a kisfilm egyébként, és több mint ...

süti beállítások módosítása