A világ legmélyebb weboldala

A Borjomi 8000 méter mélyről nyert ásványvíz. Eddig már sok ásványvízmárka próbálta e számára legkedvesebb és legértékesebbnek tartott üzenetet kreatívan megfogalmazni, de szerintem a Borjominak sikerült ez először igazán. Online kampányukban elkészítették a világ legmélyebb weboldalát, egy 8 kilométer mély website-ot, amellyel a felhasználó letúrázhat a föld alá. Nem kevés görgetéssel vagy érintőképernyő-csuszatolással jut el mondjuk oda az ember, de az ötlet szemléletes.

Borjomi-The-Worlds-Deepest-Website.jpg

borjomi-the-deepest-site-600-83370.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr625106669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zisz2 2013.02.26. 22:53:42

Na persze!
A talaj hőmérséklete 50 m mélységben +1 fokkal nő!
(Magyarországon ez eltérő 33 m után +1 fok.)
8000 m esetén +160 fok. Azért az érdekes víz.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2013.02.26. 23:00:54

@zisz2: én egyáltalán nem értek a témához, szóval bocsi ha baromság, de akkora mélységben a nyomás is sokkal nagyobb, ergo a forráspont is jelentősen megnő. nem? :D

Fue · http://www.english-hungarian.com 2013.02.27. 07:08:40

Ezt a Plants vs. Zombies mobilváltozata már 1-2 éve megcsinálta, ott Kínáig le lehet görgetni (az amerikaiak valamiért úgy gondolják, hogy Kína van a másik oldalon).

Void Bunkoid 2013.02.27. 09:09:57

@Fue: ezt nem csodálom, szerintük Európa is egy ország, aminek Párizs a fővárosa :)

nevem van 2013.02.27. 10:13:08

Én ittam borzsomit, akkor még rozsdás kupakú sörösüvegben árulták. De csak a legjobb moszkvai éttermekben. Mert tényleg nagyon finom.

okostojgli (törölt) 2013.02.27. 14:24:38

@zisz2:
A weblapok hőmérséklete nem nő 50 méterenként 1 °C-ot.

Plumper_ 2013.02.27. 14:36:47

a lényeg, hogy bármilyen baromságot el lehet adni nem is kicsiben, csak meg kell hozzá találni a kellően sznob és gazdag vevőket.

Szaszy G 2013.02.27. 18:39:21

Track POint-al egész érdekes addig lemenni :D

zisz2 2013.02.27. 19:36:03

@YNWA: Igen igazad van! A nyomás hatására a forrás pont emelkedik.
De amikor mi megfúrjuk ezt az igen mélyen fekvő réteget, ( megjegyzem ez már önmagában is bravúr, Magyarországon az Algyő környéki területeken
már a 6500 m is valami igen spéci kanadai technikát igényelt volna, de lemondtak
róla) akkor a dolog hasonlatos mintha a konyhai kuktát kezdenénk fúróval macerálni miközben maximumon fűtünk alá és a szelepét is betömtük.
A víz íze, és tisztasága nem mélység kérdése, de kétség nem fér hozzá jó reklám fogás.

DirtyHarry 2013.03.05. 12:30:32

@zisz2: NEM 8000-ről hozzák fel a vizet!!! Nem fúrtak le addig!!!! A vizet 1000-1500mélyről hozzák fel, de az eredete az 8000 mélyen van, onnan szovárog fel olyan mélységbe ahonnan már kitudják hozni.

Laca@blog 2013.03.07. 22:39:29

egy kis trükk, és 2 perc alatt az aljára lehet jutni, akit érdekel, szóljon :)
süti beállítások módosítása