Elemezd a közösségi életed!
Elemezd a közösségi életed!

Roppant igényes és ötletes reklámkampányt indított a holland Vodafone , amelyben egy online jövendőmondó, Madam TreSesti elemzi ki közösségi életünket. A laboratóriumnak álcázott microsite-on a Facebook, Twitter, Linkedin és a Hyves (holland) oldalainkat felhasználva részletes analízist kaphatunk az enyhe akcentussal küszködő, ám annál ravaszabb TreSestitő. Érdemes kipróbálni, kiderülhetnek olyan dolgok, amikre eddig nem is gondoltunk...
 
Az oldal egyébként ...
Színes tampon
Színes tampon

„Termékdiverzifikáció: a termék működési alapelvei nem változnak, de valamilyen többletfunkció valósul meg, amely növeli a termék használati értékét.” – így szól a marketing nagykönyvben a definíció, amely a fogyasztói társadalom legkülönfélébb torzszülöttjeit produkálta az elmúlt évtizedekben. Voltak jók és persze rossz ötletek is – mint például az illatos vécépapír, vagy a nyelvdörzsölős cukorka. Na, de színes tampon?? Most komolyan??
 
...
TOP10 Közösségi média prezi
TOP10 Közösségi média prezi

A neten szinte végtelen azoknak a tanulmányoknak, postoknak és cikkeknek száma, melyek a közösségi média mindenható erejéről szólnak. Ez az "újfajta" őrület minden modern gondolkodású és az online kommunikáció iránt érdeklődő embert lázban tart – többek közt persze minket is.
 
Ezért gondoltuk úgy, hogy megosztunk veletek néhány ilyen érdekes tanulmányt a márkák, a politika és persze a reklám tükrében. Íme, 10 említésre méltó prezentáció, melyek ...
Erőszak webkamerán
Erőszak webkamerán

Szinte már vártuk, hogy mikor harap rá valaki a Chatroulett e őrületre, és használja fel valamilyen módon egy reklámkampányban. Az oldal, amelyre naponta húszezren kattintatnak véletlenszerű csevegőpartnerrel hozza össze a felhasználókat. Csak egy webkamerát kell csatlakoztatnunk a számítógéphez, és az oldalt megnyitva egy gombnyomással bekapcsolódhatunk a "rulettezésbe".
 
A videómegosztókon máris tonnaszámra találni ilyen rögzített beszélgetéseket, ...
Kell egy kis áramszünet
Kell egy kis áramszünet

Bizonyára hallottátok már, hogy idén március 27-én (szombaton) lesz a Föld Órája , amikor is Mongóliától Argentínáig, az Északi-sarktól az Antarktiszig, a Cook-szigetektől Oroszországig kihunynak városok fényei egy teljes órára. A WWF idehaza is nagy lelkesedéssel népszerűsíti az akciót, melynek keretein belül egy hatalmas „dob-partival” lepi meg a Budai várban az egybegyűlt közönséget. (E sorok írója is lehet, hogy ott fogja püfölni a kongáit.)
 
A ...
Virtuális hajléktalan
Virtuális hajléktalan

Mi itt az ADrenalinon nagy rajongói vagyunk a társadalmi célú kampányoknak, különösen akkor, ha azok kreatívak. Ilyen a New York-i Pathways to Housing segélyszervezet legutóbbi ambient akciója is, amiben egy vetítő segítségével hívták fel az emberek figyelmét a hajléktalanokra – akiből egyébként kb. 40 ezer kószál a város utcáin.
 
A virtuális csöves mellett nem lehetett szó nélkül elsétálni – mint, ahogyan azt általában az emberek tenni szokták – ...
Pénzt hamisít a Vodafone
Pénzt hamisít a Vodafone

Elismerem, kicsit bulvárosra sikerült a cím, de lényegében tényleg arról van szó, hogy a németországi Vodafone bankjegyeket manipulált egy reklám kedvéért. Hogy népszerűsítsék kedvező tarifájú roamingos szolgáltatásukat, eurós papírpénzeket matricáztak fel és hoztak forgalomba a célcsoport számára releváns helyszíneken: repülőterek közelében, reptéri taxikban és boltokban.
 
A törvény szerint csak az jogsértő, ha végleges kárt okoznak a bankókban, ...
süti beállítások módosítása