Rasszista csokiöntet reklám?

Sosem fog megszűnni a fehéreket és a feketéket elválasztó szakadék Amerikában, pláne akkor, ha még a reklámok is csak szítják a viszályt. A legújabb botrányt az édességeket és kiegészítőket forgalmazó Duncan Hines reklámfilmje váltotta ki, amiben – állítólag – gúnyosan ábrázolják a feketéket.
 
 
Az első felháborodó a The Source bloggere volt, akit már az is zavart, hogy a reklám nevében benne van a hip hop szó, mikor a sütik nem is ilyen stílusban zenélnek. A másik probléma az arcokkal és a vastag ajkakkal voltak, amik egyértelműen az afro-amerikaiakra utalnak. A befolyásos – vélhetően fekete – blogger véleménye terjedt a világhálón, de szerencsére voltak olyanok is, akik csak röhögtek az egészen. A vállalat persze nem mert kockáztatni, és levette a videót a Youtube csatornájáról. Nézzétek meg a filmet! Mit gondoltok? 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr582685369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Logan Grimnar 2011.06.09. 09:40:29

A reklám maga rettenet gyenge, de csak egy elmebetegnek jut eszébe rasszistának titulálni. De hát az USA tele van elmebetegekkel, így nem csoda, hogy komolyan vették egy szellemileg sérült blogger erőteljes frusztrációjából eredő rinyálását.
süti beállítások módosítása