2010 legjobb vírusvideói

Nemsokára itt az év vége. Ilyenkor mindenki szeret kicsit visszatekinteni, és számvetést tartani az elmúlt esztendőről. Ezért szeretnénk most mi is megosztani veletek a Mashable legújabb cikkét, amiben 2010 leginnovatívabb vírusvideóit válogatták össze. A válogatásba offline és kifejezetten online célra készített alkotások is bekerültek, melyek közös ismérve, hogy nagyon szórakoztatóak. Ha a sorrenddel nem is teljsen, a válogatásba bekerült gyöngyszemekkel mindenképpen egyetértünk – nagyrészükről már mi is írtunk itt az ADrenalinon.

 

1. Állati Youtube videó
A Tipp-Ex kampánya tökéletes példája annak, miként lehet egy poros márkát frissen és szórakoztatóan reklámozni. Nem akarjuk lelőni a poént, de a kezdeti, b-kategóriás jelenet után olyan élményben lesz részetek, amit egy jó ideig nem fogtok elfelejteni. Humoros, újszerű és mindenekelőtt nagyon szerethető kampányról van szó, amiben kedvünkre szórakoztathatjuk magunkat.
 
 
Ügynökség: Buzzman

 

2. Az ölelés ereje

Ezt a gyönyörű és szívhez szóló társadalmi célú reklámfilmet az angliai Sussex Safer Roads Partnership (SSRP) készítette, és legfőbb célja, hogy a biztonsági öv használatára hívja fel az emberek figyelmét. Az „Öleld meg az életet” című kampány 90 másodperces filmjében nincs vér, nincs sikítozás és megcsonkított testek, nincsenek szomorú hozzátartozók és tragikus jelenetek. A spot mégis olyan hatást gyakorol az emberre, hogy szinte könnyezni támad kedve. Nem véletlenül nyerte meg az év Youtube reklámja címet is.
 
 
Ügynökség: Alexander Commercials

3. Keresztül Amerikán

Két percnél általában több időbe telne keresztülgyalogolni Amerikán, de a Levi’s lenyűgöző vírusfilmjében most mégis ennyi idő alatt szelhetjük át az észak-amerikai kontinenst. A 2770 képből álló stop-motion kalandhoz még egy Google térképet is készítettek, hogy a nézők láthassák a főszereplő útvonalát.
 


 

4. Old Spice válaszok

Az idei év egyik legjobb reklámfilmje kétségkívül az Old Spice nevéhez fűződik. Az Isaiah Mustafa főszereplésével készült spot online élete is egész szépen alakult, köszönhetően a Twitter-kampánynak, amiben a színész egyedi videókban válaszolt a felhasználók kérdéseire.
 

Ügynökség: Wieden + Kennedy

5. Puma kórus
Mit lehet tenni, ha az év egyik legjobb futballmeccse éppen Valentin napra esik? A Puma erre a sajnálatos problémára készítette el az alant látható videót, amiben a kőkemény focidrukkerek énekelnek romantikus nótákat. A kampány tökéletes példa arra, hogyan legyél jó fej a fogyasztókkal.
 

Ügynökség: Droga5

 

6. Google Chrome sebességteszt

A Google böngészőjét népszerűsíteni hivatott vírusvideók minden netező számára szórakoztató perceket szereztek. A filmekben megnézhetjük melyik a gyorsabb: a Google Chrome vagy egy krumpli.
 

Ügynökség: BBH

 

7. Családi hip-hop

Bizonyára senkinek sem kell rámutatni az amerikai rapperek és autóik közt lévő szoros szimbiózisra, hiszen nincs olyan videóklip, amiben ne jelenne meg legalább egy Bentley, Rolls Royce, Caddillac, Mercedes vagy Hummer. Minderre persze van racionális magyarázat: egyedül ezek az óriási verdák képesek egy falka rapper és a telt idomú grupie-k szállítására. De mi van azokkal, akiknek legalább ekkora pereputtyuk van, viszont nincsenek annyira benne a hiphop bizniszben?
 
Rájuk gondolt a Toyota a legújabb reklámkampányában, amiben átlagszülők mesélik el rap-köntösbe bújtatva a tökéletes megoldást, a Toyota Sienna SE-t. Hiszen a Sienna egy igazi családi buszlimuzin, amiben csomagostól, gyerekestől befér minden család – még Észak-Amerikában is. A humoros (és találó) szövegek, az igényes zenei alap és a tökéletesen kiválasztott karakterek élvezetes pillanatokat szereznek a stílus kedvelőinek ugyanúgy, mint az átlagembereknek. Ráadásul a két és fél perces videóban az autóról is szép képeket láthatunk, így vizuálisan is jól van támogatva  az üzenet.
 

Ügynökség: Saatchi & Saatchi LA

 

8. Katonadolog

A videojátékok szerelmesei bizonyára nagy örömmel kattintottak a „Call of Duty: Black Ops” videójára, amiben Kobe Bryant, Jimmy Kimmel és teljesen átlagos emberek lövik egymást halomra. Bár a videó csak 1 hónapos, mégis óriási nézettséget ért el a videómegosztó portálokon.
 

Ügynökség: TBWA\Chiat\Day

 

9. Írd meg a jövőt

Talán nem nagy túlzás azt állítani, hogy a focivébére készített Nike filmet mindenki látta. A 3 perces reklámfilmbe a sportszergyártó mindent beleadott, hiszen a világraszóló sportesemény apropója remek lehetőség volt a márka hírnevének további öregbítésére és a focidrukkerekkel való kapcsolat elmélyítésére. Az „Írd meg a jövőt” projektnéven futó kampányban megtapasztalhattuk, milyen hatással van emberek millióira egy elrúgott labda, egy ügyes cselezés vagy egy jó védés.
 
 
Ügynökség: Wieden + Kennedy

 

10. A névjegykártyák ura

Bár a trükk-videós vírusfilmek kora kezd lejárni, a Samsungnak mégis sikerült egy olyan videót készíteni, amit látva mindannyian dobálni kezdenénk a névjegyeinket.
 
 
Ügynökség: The Viral Factory

 
A felsorolásból azért hiányzik még jó pár alkotás (pl: Samsung 3D tévé; zenélő Nike cipők; Jézus és a Kit Kat; a világ legokosabb aranyhala; macskák az IKEA-ban; a PETA fókaölése). Nektek melyik volt az idei kedvencetek?    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr332685365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása