Zöldbe borult Budapest

„A 21. század információs forradalmának nyüzsgésében nagyszerű érzés kiszabadulni a városból és visszatérni a gyökerekhez. A feszített tempójú hétköznapok után élmény feltöltődni a természetben – főleg, ha a barátaink vesznek körül minket.” Ez a koncepciója a Vilmos legújabb, nagyköltségvetésű filmjének, amely a tavalyi Unicum szpot után méltán kerülhet a Stáb Filmfactory portfóliójába.
 
A rendkívül mozgalmas és látványos filmben minden megvan, amit egy ilyen produkciótól elvárhatunk: gyönyörű képek, jó zene (Balkan Fanatik), remek animációk, trendi fiatalok és sok-sok apróság, amit első nézésre talán észre sem veszünk. A városi létet megelégelő fiatalok olyan könnyedséggel terraformálják a környezetet, mintha minden nap ezt csinálnák. Falak és épületek bomlanak le, hogy helyükre dús lombú körtefák és színes virágok kerüljenek.  A srácok talán kicsit túlzásba is viszik, hiszen a film végén romba dől minden, ami valaha a városi civilizációt jelentette.
 
És ezzel el is érkeztünk egy fontos kérdéshez: vajon miért akar a Vilmos megszabadulni a várostól, mikor az alapvetően városi ital? Miért így pozícionálják a terméket, ha idáig pont az ellenkezőjét kommunikálták. Talán választ kaphatunk, ha jobban megvizsgáljuk magát a terméket: a palack 80%-a újrahasznosított üveg, a doboz pedig újrapapír, szóval „a márka dupla zöld úton jár” – áll a hivatalos közleményben. Ez nagyon dicséretes, de akkor sem logikus magyarázat a váltásra.
 
Persze a nézők nem fognak ebbe belegondolni. Túlságosan le lesz foglalva a szemük és fülük a csodás jelenetektől, és talán még a táncoló hippik és a klisés narráció sem fogja megváltoztatni a véleményüket arról, hogy ez bizony egy nagyon jó magyar reklám. Minden elismerésünk a készítőknek! 

A videó megtekintéséhez be kell lépned a postba. Kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr502685349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása