Megoldás a gyorshajtók ellen

Hogyan lehetne rávenni az autósokat arra, hogy betartsák a sebességi korlátokat? Ezt a kérdést tette fel a Volkswagen Fun Theory versenyének győztese, Kevin Richardson. Az amerikai fiatalember megoldása arra épít – akárcsak a többi pályamunka –, hogy az embereket könnyebb úgy rávenni valamire, ha szórakoztatjuk őket, örömet nyújtunk nekik.
 
Így találta ki a sebességmérő lottójátékot, ahol a szabályosan közlekedő autósok "játszhatnak" a pénznyereményért, amit a gyorshajtóktól beszedett bírságokból finanszíroznának (belőlük úgyis mindig maradni fog néhány). Mivel minden játékosnak meglenne a neve és lakcíme, a nyerteseket levélben értesítenék.
 
Persze mindez csak fikció, és valószínűleg soha nem fogják megvalósítani, de ettől függetlenül nagyon jó az ötlet. Akárcsak a többi pályamunka (szemetes jukebox, Gameboy-os biztonsági öv, zongora-lépcső, stb.), melyek közül már jó néhány megjárta a világhálót. Most megnézhetitek mindet, ha ellátogattok a microsite-ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr382685150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása