Betöltés...

Magyar márkák:
a Pöttyös Túró Rudi

RészvételNéphang

Taggyűlés

adrenalin (286) Adrenalin (45) ambient (224) app (17) array (273) augmented reality (11) autó (24) billboard (14) botrány (10) coca-cola (19) condom (20) dm (10) durex (16) élményhajsza (1004) erotika (20) facebook (35) film (163) foci (12) gerilla (12) heineken (10) heti 1 szex (58) humor (47) ikea (15) internet (65) játék (11) közösségi média (14) kreatív (48) lapszemle (21) mcdonalds (13) microsite (13) mobil (15) nsfw (16) online (25) plakát (13) print (97) profile (29) reklám (878) samsung (10) sör (21) sport (14) szex (12) társadalmi célú (63) trendvekker (66) tv (14) vicces (21) viral (60) vírusfilm (56) vírusvideó (12) volkswagen (11) youtube (12) zene (24) Összes tag

Impresszum

Az ADrenalin olyan marketing - kommunikációs megoldásokat mutat be, amelyek meggyőződésünk szerint egyedileg és/vagy koncepcionálisan fogyasztói márkaélményt generálnak. A blog rendszeresen közöl interjúkat profi kommunikációs szakemberekkel a média minden területéről, foglalkozik egy-egy iparág kommunikációjának trendjeivel, és a legjobb hazai digitális reklámokkal. Célunk, hogy napi áttekintést nyújtsunk a digitális médiák aktuális folyamatairól.

Köszönjük, ha véleményeddel, szavazataiddal hozzájárulsz Te is ehhez a munkához.

Szerkesztőség

– 2010-02-12 – Címkék: reklám nsfw társadalmi célú élményhajsza – írta: ad-renalin

„Vágd ki a csiklóját, és tökéletes lesz”

2010-02-12 – Címkék: reklám nsfw társadalmi célú élményhajsza„Kadi egy fiatal lány, aki Párizsban született és nőtt fel. Egy korban hozzá illő fiúval jár, akihez feleségül akar menni. Azt mondja neki, hogy muszlim vallása miatt akarja a nászéjszakáig megőrizni szüzességét, azonban csak nem meri bevallani: nemi szerveit ötéves korában megcsonkították. Az afrikai Maliból származó szülei elvitték őt egykori hazájukba, hogy elvégezzék rajta az ott hagyományosnak számító beavatkozást. A vérveszteség miatt Kadi majdnem belehalt az érzéstelenítés nélkül végrehajtott csonkításba, melynek során egy idős asszony egy életlen pengével levágta szeméremajkait, majd összevarrta, csupán egy kis rést hagyva a vizelet és később a menstruációs vér számára. A lány nem is igazán tudta, mi történt vele, amíg sok évvel később nem olvasott róla az interneten.” – írta a Népszabadság még 2008-ban.
 
Ez a jelenség nem egyedüli, sőt. A becslések szerint körülbelül 100-140 millió nő él a világban, aki átesett ezen a kegyetlen rítuson, melyet női nemi szerv csonkításnak hívnak (angol megfelelője az FGM, Female Genital Mutilation).  A nők effajta bántalmazása – mert bárhogy is nézzük, erről van szó – az UNICEF 2005-ös adatai szerint Egyiptomban, Szudánban, Etiópiában és Maliban a legelterjedtebb, ahol a nők 80-97 százaléka esett áldozatul az FMG-nek.
 
Ráadásul ezt a mélyen gyökerező tradíciót magukkal viszik azok is, akik kivándorolnak hazájukból. Így eshet meg az, hogy a "civilizált" szülők Afrikába küldik kislányaikat a nagymamákhoz, akik kint minden gond nélkül elvégezhetik ezt a beavatkozást. Az afrikai születésű szupermodell, Waris Dirie is átesett kiskorában a csonkításon, de sikerült elszöknie Európába, és azóta küzd e szörnyűség ellen. Waris kutatásai szerint az Európai Unió területén félmillióra tehető azoknak a nőknek és lányoknak a száma, akiket megcsonkítottak, vagy fennáll a veszélye, hogy ez hamarosan megtörténik velük.
 
Ezért született meg az alant lévő társadalmi célú reklámfilm is, melyben kegyetlen cinizmussal mutat fricskát a szertartást végző őrülteknek, akik szerint egy nő akkor lesz tökéletes, ha kivágják a szeméremajkait. A film egy weblapra kalauzol, ahol további infókat és videókat nézhetünk, illetve csatlakozhatunk az FMG ellenes mozgalomhoz (akár Facebook-on is).
 
Bár a reklám valószínűleg nem fog véget vetni ennek a borzalomnak, arra talán mégis jó volt, hogy felhívja arra az emberek figyelmet, hogy nem csak a harmadik világban élő lányokkal történhet meg ilyesmi.
 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr162685100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.