Geszti Péter
Geszti Péter

 

Névjegy rovatunkban ezúttal  Geszti Péterrel készítettünk interjút, akit egy nemrégiben nyilvánosságra hozott kutatás Magyarország legsikeresebb marketingesének nevezett. A reklámguru-énekes-hagyományőrző és teremtőt a reklám jövőjéről, a nemzeti értékek feltámasztásáról és magánéletéről kérdeztük. Olvassátok és kommentáljátok!   
 
AD: Az ügynökségeddel és a reklámszakmával kezdenénk...
Geszti Péter: Ez elég rossz hír (nevet). De ne ...
A srác, aki tüzet ejakulál
A srác, aki tüzet ejakulál

Valentin napon mutatják be a Lángoló szenvedély című on-line művészfilmet, melyhez a készítők egy roppant frappáns és provokatív reklámmal rukkoltak elő. A plakátot – furcsa módon – amerikai és tokiói mosodákba rakták ki, így a mosni vágyók elég bizarr élményben részesülhettek. A felirat nagyjából mindent elárul a filmről, a történet ugyanis tényleg egy olyan srácról szól, aki 14 évesen rájön, hogy súlyos szexuális rendellenességben szenved: ...
Kell egy új állás?
Kell egy új állás?

Bár a vasárnapi Super Bowl nem hozott túl sok minőségi reklámot, mégis akadt egy-két alkotás, melyek – football szaknyelven fogalmazva – touchdowt értek el nálam. Az egyik ilyen a Monster.com , álláskereső portál kisfilmje, mely ezúttal is arra fókuszál, hogy bizonyos emberek nem a legmegfelelőbb helyen dolgoznak. Azért írtam, hogy „ezúttal is”, mert a közelmúltban 3 hasonló reklámfilmmel már kampányolt a cég, és azok szintén jópofák voltak.
A kreatív ...
Péntek 13. Zürichben
Péntek 13. Zürichben

Ez egy klasszikus outdoor sztori gerilla módra. A Zürich-i Publicist azt találta ki egy helyi biztosítónak, hogy péntek 13. alkalmával, virággal lepi meg az utca emberét. Széttört cserepes virágokat helyeztek egymás mellé, felhozva példának a legklasszikusabb szituációt: hogy bármikor az egyszerű hallandó fejére pottyanhat egy virágcserép, de legfőképpen ma, úgyhogy lehet, jól jönne egy biztosítás. Kedves.

Van az akcióról egy kisfilm is:   

Élménypont – Épületek új megvilágításban
Élménypont – Épületek új megvilágításban

Most már több mint egy évtizede, hogy a szórakozóhelyeken a lemezpörgető dj-ket kiegészítették az úgynevezett vj -k (visual jockey). Mint az a nevükből is kitűnik, ezek az alkotóművészek a zene mellé megadták a másik legfontosabb érzékszervi ingert: a képet. Meghökkentő, elvont és sokszor már érthetetlen vizuális kultúrájukkal az elektronikus zene nélkülözhetetlen szereplőivé váltak és manapság szinte már minden buliban ott vannak.
Nem meglepő, hogy ...
Super Bowl reklámok
Super Bowl reklámok

Ma hajnalban véget ért Amerika legnagyobb sport- és reklámeseménye, a Super Bowl. A sportrajongók szemtanúi lehettek minden idők leghosszabb touchdownjának , a reklámfanatikusok pedig különleges, sok esetben csak erre az alkalomra készített reklámoknak.
Bár a korábbi években a külföldi reklámblogok percről percre közvetítették a történéseket, a közösségi tudatnak és a Twitternek köszönhetően most már másodpercenként ömlöttek a 140 szavas hozzászólások ...
süti beállítások módosítása