PR-videóklipp a Cadbury-től

Mindannyian egyetérthetünk azzal, hogy egy jól kiválasztott zene – legyen az egy új keletű sláger, vagy éppen egy rég elfelejtett klasszikus – hatalmasat tud dobni egy reklámon. Bár léteznek nagyon szépen megkomponált, kifejezetten a kampányhoz szerzett zenék, be kell látnunk, hogy azok sohasem fogják tudni olyan emocionális töltettel felturbózni a végterméket, mint egy „valódi” zenész életműve. Vannak márkák, amelyek rendszerint létező dalokat használnak, és vannak olyanok is, akik szigorúan saját zenét szereznek. Persze nagy szerepe van az anyagiaknak is dologban, így nem nézhetünk rossz szemmel azokra, akik az utóbbi opciót választják.
 
A Cadbury viszont azok közé tartozik, akik előszeretettel használnak létező nótákat – gondoljunk csak a díjnyertes Gorilla filmre, melyben „Phil Collins – In The Air Tonight” című popslágere dobott hatalmasat a hangulaton, vagy a kevésbé sikeres – sokak által egyenesen utált – Eyebrows spotra, amiben pedig a Freestylers – Don’t Stop the Rock electro muzsikája csendült fel.
 
Az édességgyártó világmárka, ezúttal pedig egy új tehetséget karolt fel, hiszen a ghánai Tinny-vel készített egy közös videóklipet, amely mind a művésznek, mint a vállaltnak jót tehet. A film egyrészről az afrikai zenét és kultúrát hivatott népszerűsíteni, másrészről pedig azt sugallja, hogy az angliai márka belépett a Fairtrade Cocoa rendszerbe. Ez a rendszer folyamatosan ellenőrzi és nyomon követi a nyugat-afrikai országokban lévő termelési folyamatokat, a kakóbab kereskedelmet valamint a munkások életkörülményeit és megfelelő anyagi juttatásait. (A Cadbury a következő 10 évre minimum 45 millió fontot fog fizetni a ghánai kakaóültetvényeknek.)
 
Úgy gondoljuk, hogy ezt a rendszert próbálja meg szimbolizálni a klippben a hatalmas fej, amely mindig ott van az emberek közelében, és ami mindig szemmel tartja a történéseket. A kellemes ritmusok, az ügyes táncosok, a vidám emberek és az animált kakaóbabok élvezetes pár percet nyújthatnak a nézőknek – feltéve, ha nyitottak vagyunk az efféle zenékre.
 
Úgy gondoljuk, hogy ismét jó választás volt a márka részéről egy zenészt társítani a reklám mögé és azt is, hogy ilyen pozitívan állnak a fejlődő országok kultúrájához. Reméljük, nem csak egy pr fogásról van szó, valamint azt, hogy legközelebb ismét egy fülbemászó dallal kampányolnak majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr382684734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oligan (törölt) 2009.09.23. 14:30:17

Nekem nagyon tetsztik, korrekt a poszt is. :)

BarneyStinson · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/353-fiat 2009.09.23. 19:29:31

szerintem is teljesen korrekt a dolog. profi munka!
süti beállítások módosítása