Te milyen fejet vágsz játék közben?

Bizonyára sok mindenkivel előfordult már, hogy egy izgalmas videójáték közben azon kapta magát, hogy a mellette ülő nézők vihogva nézik a grimaszait és arcmimikáit. Hiszen játék közben az ember intenzíven koncentrál, megfeledkezik magáról és ilyenkor megmutatja személyiségének „rejtett oldalát” – mely néha meglepően mókás vagy rémisztő lehet.
A tokiói Wieden + Kennedy által készített új Sony Playstation 3 reklámokban is pont ilyen arcokat láthatunk, felturbózva stílusos hanghatásokkal és dinamikus vágásokkal. A Játékarc (Playface) nevet viselő kampányban különböző korosztályú és státuszú japánokat láthatunk, akik hol fogcsikorgatva, hol pedig hatalmasra tátott szájjal nyüstölik a gamepad-ot.
A külföldi blogokon felmerült egy olyan hír, miszerint ezt az ötletet egy bizonyos Phil Toledano már 2002-ben kitalálta, és állítása szerint a Wieden egyszerűen „lenyúlta tőle”. Szerintünk nem kéne ilyen komolyan venni a dolgot, hiszen hasonló koncepciójú képek már a számítógépes játékok világa előtt is születtek. Philippe Halsman például ilyesmi képeket csinált emberekről, akik magukról megfeledkezve ugrándoztak, s ezzel is megnyitották személyiségüket a kamerának. De ha csak a közelmúltba nézünk, akkor is találhatunk hasonló alkotást, például azt, amit Robbie Cooper készített 2008-ban videójátékokkal játszó gyerekekről.
Lenyúlás, vagy sem, mindenképpen figyelemre méltó alkotás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr82684715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrant 2009.08.25. 12:00:37

Engem kéne felvenni, ahogy BF2-t játszok! :DD
süti beállítások módosítása