Ha iszol, ne vezess!

A részegségnek különböző fokozatai vannak, melyeket most örömmel osztok meg veletek:
Enyhén spicces
Tünetek: csillogó szemek, gyakori vigyor, néha váratlan kurjantás.
Fogyasztás: 4-5 üveg sör, vagy ugyanannyi nagyfröccs.
Pályagörbe: egyenes.
 
Spicces
Tünetek: a szemcsillogás marad, a vigyorgás konstans és infantilis jellegű, a beszéd érthetőségi foka csökken, kezd megszűnni a különbség a zöngés és zöngétlen mássalhangzók között.
Fogyasztás: 1 deci törköly és 6 üveg sör.
Pályagörbe: kissé hiperbolikus, illemhelyre való távozás közben ötletszerű megkapaszkodás különböző tárgyakban (pl. a pincérnő bal melle).
 
Részeg
Tünetek: a szem csukva marad, csak akkor nyílik ki, amikor a lekókadó fej felborít 2 üveg sört, halk sírdogálás, az arcon megjelennek az örökölt degeneráltság koravén ráncai. Illemhelyre bezuhanás a csukott ajtón keresztül.
Fogyasztás: 3 deci vodka, 10 üveg sör és 10 nagyfröccs.
Pályagörbe: matematikailag leírhatatlan, négydimenziós mozgás, álló helyzetben is minimum +/- 30 fokos dölöngélési-szög
 
Tökrészeg
Tünetek: a szem szinte állandóan csukva, ha néha nyitva is van, csak a fehérje látszik. Ezen keresztül látható a "Kóma Kalandjai", az érzékszervek teljesen pertubáltak, se kép, se hang, halk hörgés, időnként a bal orrlyukon keresztül való hányás.
Fogyasztás: kb. annyi, mint egy kozák lovasezred, lovakkal együtt.
Pályagörbe: nincs, csak apró rezonatív helyzetváltozások csuklás közben
 
Bár ezek közt az állapotok közt szignifikáns különbséget lehet tenni, mégis egyvalami igaz mindegyikre: ha autóba ülsz, emberek halhatnak meg. „Aki spiccesen vezet, az már részegen vezet.”  – szól az Ad Council legújabb reklámkampányának a szlogenje. Ez a társadalmi célú, meglehetősen morbid de ugyanakkor humoros kampány arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy egy csepp alkohollal se krúzoljál, különben a szeretteid és barátaid élete múlhat rajta. Hiába gondolod, hogy te csak egy kis söröcskét vagy borocskát ittál, attól még ugyanolyan nagy bajban leszel ha valakiben kárt teszel.
Kérdés, hogy mennyire előnyös egy ilyen komoly témát humorosan megközelíteni, bár lehet, hogy a videók így több emberhez fognak eljutni, mint ha egy szürke és mélabú, kisgyereket részegen elcsapó, átlagos TCR reklám lenne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr862684513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

op-erator 2008.11.27. 23:25:33

Ez nagyon beteg jó :) Szebbé tetted az estém.
Csak így tovább adrenalin!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Criminal 2008.12.01. 22:28:47

Kéne ebből egy Császár Elődös verzió is. :-)
süti beállítások módosítása