A munka káros az egészségre

Az első nap az új munkahelyen mindenkinek meghatározó élmény. Ilyenkor kétségbeesve tekintgetünk körbe-körbe – mint anyját elvesztő Bambi –, és könnyedén elkövetünk valamilyen butaságot. Ha egy kényelmes irodában rontunk el valamit, sok bajunk nem eshet, maximum a főnök sújtó szavai korbácsolhatják meg piciny lelkünket. De mi történik, ha például egy építkezésen, vagy forgalmas konyhában vágunk bele a dolgos életbe?

Erre a kérdésre ad brutálisan őszinte választ az ausztrál WorkSafe, mely a munkahelyi biztonság betartására próbálja felhívni a figyelmet. A sokkoló filmeket minden bizonnyal a múlt évben nagy vízhangot kiváltó, amerikai Prevent-it.ca filmjei ihlették, melyekben szintén nem spóroltak a ketchuppal.
Az ausztrál verziókban láthatunk egy szögbelővős, kenyérvágós és forralt vizes balesetet, melyek azt sugallják az ifjú munkavállalóknak, hogy ne féljenek segítséget kérni a munkatársaktól ha valamit még nem tudnak.
A filmeket két verzióban sugározzák kenguruföldön: a könnyedebb képi világgal rendelkező változatot a korai idősávban, míg a spriccelős verziót este fél kilenctől.
Beletelik némi időbe, míg számokkal is kimutatható lesz a filmek hatása, de addig is reméljük, hogy a kis kontinens ifjú titánjai inkább az irodai munka mellett döntenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr152684468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása