Egy kis banktörténelem

A mai magyar bank-reklámdömpingben jól esik kicsit visszatekinteni a múltba, és megcsodálni, hogyan kommunikáltak a nagy öregek. Persze akkoriban nem volt sok választása az embereknek, ha biztos helyen akarták tudni a pénzüket. Az 1987-es kétszintű bankrendszer előtt az Országos Takarékpénztár jelentette az állam szalmazsákját, melybe nagyon sokan fektettek be.

Kapásból két olyan OTP-s, retro filmet ajánlok a figyelmetekben, melyekből megtudhatjátok, hogyan próbálták becsalogatni a takarékoskodni- vagy éppen költeni vágyó embereket a bankba.
Az első film szerintem zseniálisan van megcsinálva: egy vágás nélkül, majd ötven másodpercig csodálhatjuk a különbnél-különb embereket, akik eltérő okból térnek be a pénzintézetbe. (A kedvencem egyébként a ballonkabátos hapsi, aki tökre úgy éz ki, mint aki épp bankot készül rabolni.)
Bár a második reklám kissé vontatott, mégis annyira retro, hogy élvezet minden másodperce.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr822684451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása