Szűkül az eBay kínálata

Mégpedig néhány roppant fontos kategóriával: augusztus 31-től nem lehet már az eBay-en beszerezni ráolvasásokat, igézeteket, Tarot jóslatokat és bájitalokat. A The Consumeristen olvasható kommentek egyike szerint nyilván a szállítási nehézség volt az elsődleges ok, míg az eBay szűkszavúan az eladók és a vásárlók közötti vitára hivatkozik. Kell ennél nagyszerűbb hír?

Potion_Bottles.JPG

Komolyra fordítva a szót, történtek érdekesebb dolgok is. A The Drum magánéletünk szentélyének, vagyis Facebook üzenőfalunk megszentségtelenítésének a lehetséges következményeiről elmélkedik. Vajon kevesebbet lógunk a közösségi portálon, ha az ismerősök aktivitásai mellett már fizetett reklámokat is át kell görgetnünk? Mi lesz a sok megosztott cicás videó sorsa? Végképp kiszorítják őket az üzenőfalról a reklámok?

A megosztás és a like néhány év alatt olyan komoly mérőszámmá vált, mint korábban a ROI. Mindegy, mit csinálsz, a lényeg, hogy az emberek beszéljenek róla, terjesszék. Ezt a mechanizmust használta ki Beck Hansen, akinek legújabb albuma kotta formájában jelent meg. A Forbes szerint zseniális húzás: nem kell leszedni az akkordokat, máris össze lehet hívni a haverokat, megalakulhat a garázsbanda. Az albumot pedig vinni fogják, mint a cukrot. Ennyire egyszerű lenne?

Tény, hogy egyre több márka igyekszik kiszolgálni a fiatalok igényeit, egyre nagyobb az ázsiója a fiatalos kommunikációnak. Kézenfekvő választás pályakezdőket alkalmazni erre a feladatra, az Inc. magazin szerzője mégis 11 érvet hoz fel ez ellen a gyakorlat ellne. Mondván, nem elég érettek. Nem kommunikálnak megfelelően. Nem képesek kríziskommunikációra. Lelépnek. Talán savanyú a szőlő, vagy van benne valami igazság? Tényleg csak a huszonévesek értik a huszonévesek nyelvét?

A múlt hét egyértelműen az Olimpia jegyében telt még, számtalan elemzés és összegzés jelent meg. Ezekből egy gyűjteményt emelnénk ki, a hongkiat 50 infografikát válogatott össze. Lehet gyönyörködni, vagy ihletet meríteni. Vagy akár egyiket-másikat lenyúlni. A TED szerint ez nem ciki, mi több 14 kitűnő idézettel bizonyítja a "remixelés" létjogosultságát. Az internet kora valóban az újrahasznosított ötletek korszaka lesz?

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr904722807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása