Rájár a rúd az Applere

Az elmúlt héten a legtöbb port az Aple és a Samsung jogi vitája kavarta. A Gizmodon szinte percről percre követhetjük az eseményeket. A múlt héten a bíró utasította a feleket, hogy álljanak le az egymásra mutogatással, és végre mutassák be bizonyítékaikat. Valóban jó kérdés: azért változtak meg a Samsung okostelefonjai, mert az iPhone trendet teremtett, vagy létezett a trend, csak épp az Apple volt a gyorsabb?

Ben_Goosens.jpg

Ha pedig már az iPhonnál tartunk: Nem lesz többé alapértelmezetten elérhető a YouTube az új iOS 6-on, írja a Cnet. Az ok roppant egyszerű: az Apple szerint lejárt az 5 éves együttműködési megállapodás a Google-lel, a kereső-nagyhatalom pedig nem hajlandó tenni az ügy érdekében. Érdekes, hogy az Apple fejlesztette az alkalmazást, míg a Google ezért cserében nem helyezhetett el hirdetéseket a felületen. Valószínűleg egyik fél sem hullat könnyeket a másikért.

Jó hír azoknak, akik életüket a Tumblr-en töltik(na jó, ez kicsit túlzás, de jó szörfölgetni az oldalak között): a szerkesztők új platformot indítanak, kimondottan eredeti tartalmakat feltöltők részére. A REBLORGra a hivatalos álláspont szerint bármilyen mű feltölthető a haikutól (már van fent) az animált gifig (ez is). A promóvideó elég borzalmas, az eddig elérhető tartalmak nemkülönben. Szokás szerint az idő fogja eldönteni, hogy néhány unatkozó gyerek játszótere lesz, vagy megjelennek olyan alkotások is, amelyek miatt érdemes lesz látogatni az oldalt.

Illusztráció: Ben Goosens: The Supreme Court, Photo.net.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr394709527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása