Hejderutyutyú

A közelmúltban viszonylag sok celebfotó látott napvilágot a neten, amelyeken híres Holywoodi színésznők kalocsai mintás ruhát viselnek. Többek között Nicole Kidmant, és Emma Watsont is lencsevégre kapták már, miközben ilyen hímzett szerkókban próbáltak kitűnni (?). Mi csakazértse teszünk be róluk képet, nehogymár...

Tavaly a Forma 1 pilótáit borították be a magyar nagydíj időmérőjén a hungarikumnak számító motívumokkal. Idén pedig úgy néz ki, hogy a hazai tervezők és reklámszakemberek egy része is a hagyományőrző "mozgalomhoz" csatlakozik, és rendre rózsa, csillagvirág, ibolya, liliom, tulipán, szegfű és paprika motívumokkal ötletelnek.

Kaphatunk már hímzett, trendi tornacipőt, szakadt farmert, övcsatot, és mindezt maximálisan fiatalos stílusban. A minta megjelent már Fluor Tomi egyik tavalyi videóklipjében is, sőt akad, aki egy életre magára varrat néhány piros kalocsai paprikát vagy színes matyó virágot.

 

 

Természetesen a reklámszakma sem maradhatott ki a szórásból, egyre több kampányban jelennek meg magyar népi motívumok.

Használja a Fütyülős pálinka, épp most láthatjuk billboardjaikat az utakon. De a Magyar Termék is kijött egy rendhagyó promóval, amelyben szintén érzünk némi kalocsai beütést.

Na, szóval elözönlött minket a Kalocsai, meg a Matyó minta, és a hagyományőrzés. Mondjuk én speciel szeretem. Szerintetek idén fogják még használni új reklámkampányokban?


 

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr384516203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása