Mémgyáros reklámosok

Hogyan lesz a vicces videókat gyártó parodista párosból többszázmilliós YouTube-nézettségű reklámszpot-készítő szupercsapat? Rhett McLaughlin és Link Neal régi haverokként először hülye videókat készítettek a közönség szórakoztatására, majd elhatározták, körbejárják az Egyesült Államokat, és helyi vállalkozásoknak segítenek minimalista reklámokkal.

A végeredmény valami egészen különleges: egyik reklámra sem lehet azt mondani, hogy tökéletes lenne, viszont mindegyik annyira autentikus, annyira személyes és szokatlan, hogy nem csoda a szpotok népszerűsége. Van itt zongorás szerelmesdal a beöntésről, rappelős videó egy indiai autómosótól, inverz rasszizmus és kanapék, egyszóval minden, ami szem-szájnak ingere. Alant egy nagyon jó interjú arról, hogy hogyan születnek ezek a reklámok - Rhett & Link beszélget Conan O'Briennel.

 

 

Legutóbbi óriás dobásuk a Chuck Testa-jelenség: miközben az angol nyelvű viccesoldalak két hónapja ezzel vannak tele, az eredeti videót több mint 7 millióan látták már a YouTube-on, egy interjúban a sztárrá avanzsált Chuck azt nyilatkozta, igazából nem lett több megrendelése a hirtelen népszerűségnövekedés után.

 

 

 

De mennyire képes egy ilyen vírusként terjedő videó megihletni a kollektív internetes művészetet? Nagyon. És ha ez megtörténik, tudod, hogy jó reklámot csináltál.

A bejegyzés trackback címe:

https://adrenalin.blog.hu/api/trackback/id/tr813360942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zdanee 2011.11.07. 16:35:24

Success?
NOPE!
Just Chuck Testa.

dex.ion 2011.11.07. 17:03:16

Chuck azt nyilatkozta, igazából nem lett több megrendelése a hirtelen népszerűségnövekedés után.

akkó vót értelme
szerencsétlen állatok

Fashionistas 2011.11.07. 17:18:08

Az utolsó az teljesen jó volt! Még röhögtem is rajta :)

Mr Vince · http://kacaj.blog.hu/ 2011.11.07. 19:36:06

Ebből kőkemény mém lett. A Google Trendset nézegettem, Magyarország a 9., a lengyelek szeretik.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.08. 05:27:20

Én sajnos nem tudtam ezen a giccsen nevetni. Azt meg megértem, hogy nem lett több megrendelése.

belusbacsi 2011.12.08. 14:31:29

Alapvetően ezek azért nem is megrendelésre fókuszálnak szerintem.
Itt a magyar valóság is, ez sem fog szerintem eladni:
videa.hu/videok/vicces/anti-a-jatekboltban-antikviz-jatekbolt-ntkvz-egjTO4Qt92PtBdfx
süti beállítások módosítása